Tuesday, June 25, 2013

Blog Berbicara

Assalammualaikum

Tiada apa yang best pun terjadi beberapa ketika ini, salam khabar untuk yang menyinggah dan drop kan comment...Terima kasih banyak banyak.

Tuan punya blog mood cepat swing lately, biasa la kan bila dah bernafas pendek mcm ni.
Rasa tidur itu adalah nikmat dari makan, makan pun kalah dengan tidur lately. Boleh percaya?

Tengah berlatih berpuasa..Semalam berpuasa alhamdullillah...Di pagi hari dah pasang niat konon tak larat nak masak, tapau je or berbuka di luar .. Tapi sayangkan suami punya pasal, dia turut berpuasa, maka alih alih last minit dalam masa sejam siap terhidang 3 perkara, masak lemak sayur lodeh, ikan bawal sambal dan pemanis mulut yang cadangan asal nak buat pengat pisang bersagu, alih2 rezeki petang hari, Tok bawah rumah bagi durian 2 biji, since tak boleh makan durian mentah2, maka amek la 2 3 ulas masuk dalam pengat pisang tu. Hohohoho so yummeh..Alhamdullillah...




Semua gambar hasil google tapi sebijik mcm iols masak semalam....syukur ya Allah atas kurniakan kudrat pada ku...dan rezeki pada ku...Alhamdulillah

2 comments:

Daddy Ziyyad said...

Hehehe...mmg kena start training berpuasa kalau kita tak selalu puasa sunat..sebab Ramadan lagi 2 minggu aja lagi, Insya Allah..:)

Masak lodeh? Terbayang suasan nak raya...:)

PS: Tentang kedai halal tu, maaf..saya tak berapa igt nama nya, nanti kalau igt saya bagitau...Tapi lokasinya di Kg Attap, berdekatan Hotel Midah...

» NAJA « said...

Terima kasih tuan...saya akan cuba cari...terbayang bayang pulak home made sandwich ala ala Subway

Hehe kena training puasa nak tengok ketahanan badan supaya tak terkejut sgt...sebab keadaan kesihatan kena betul2 kuat baru boleh berpuasa penuh tahun ni..insyaAllah