Tuesday, April 2, 2013

Mahnaz Food

 Assalammualaikum w.b.t.

Weekend lepas adalah happy, kerana walau tak dapat curi masa bawak QQ balik JB tapi we kill the time Sabtu Ahad jalan sakan hehehe..Syukran, maklum sajalah normally weken kami berdua tanpa Mr.S adalah boring maksimum. Biar lah rumah ku bingit dengan channel kereta lumba, channel 551 kapal cari ketam dan lobster ke apa ke janji ku tahu ada dia ada di rumah. Oh tak sabarnya nak tunggu lagi 1 tahun lebih, lepas tu nak ke bulan ke bintang semua boleh

So weekend lepas kiteorg pergi Shah Alam, kiteorang memang suka Shah Alam, nak beli rumah kat Shah Alam yang teres2 tu tak mampu + jauh kan, sebab dah penat kot dok kawasan bukan majoriti kaum kita, jadi bila dapat masuk kawasan melayu ni rasa best je. 

Tujuan lain pergi Shah Alam sebab nak pergi Mahnaz Food. Mahnaz Food akak supplier office ku yang suggest pergi kalau nak beli barang2 kering esp. dari negara negara Arab. Tujuan pergi tu sebab nak borong kismis dan barang2 kering untuk diberi pada Ustaz Wan utk doa sikit buat jadikan makanan ruji sefamily . Instead of Ligo apa semua tu kalau ada yang lagi bagus sumbernya why not kita cari sumber yang lagi bagus kan. Harga nya murah juga compared to beli kat tempat lain. Dari kismis, kurma, almond, pistachioa, black seed oil dan segala benda yang ada di tanah arab kebanyakan nya ada kat sini.

Ohh bila tengok semua barang2 ni mmg rindu pada tanah suci Mekah dan Madinah tiba tiba menusuk hatiku..Tengok air kotak, tengok kacang semua teringat..Ya Allah murahkan lah lagi rezeki ku utk ke sana lagi. 

So me borong kismis berkilo,madu Iran, air jus, minyak habatus sauda, peanut nougut yang sedap sesangat dan ape benda lagi tah..Semua rasa nak beli nak bawak balik. Nasib baik pergi dengan Mr. S kalau aku sorang yang pergi mesti penuh troli :p..Gambar tak amek sebab orang ramai + QQ meraban tak sabar nak bayar biskut Oreo arab dia tu..Sabo je la, risau nak lepas dia sebab banyak botol2 olive oil, honey apa semua kang terlanggar naya mak nya nak kena bayar. 


Ni antara gambar google tentang Mahnaz, exactly mcm yang aku beli..

NI la kedai nya, sekali dengan warehouse dia, tokey nya mmg orang Arab, me pergi waktu Sabtu petang2 pun ramai orang lagi, kalau bulan puasa taktau la macam mana packnya kedai ni.


 Tak boleh stop makan benda ni, peanut candy 500gm RM10 ada perisa coffee, tapi me doncch like, me suka yan orri.



Teh arab, macam2 jenis, tapi terlupa nak beli ..boleh??? Nyesal rasa nak terbang pergi sana balik sekarang






 Ohh jus ni semua mmg menggamit memori, sekotak RM1



 Madu banyak jenis, tapi boleh tahan harga dia. Aku pun tak tau mana 1 bagus.




Budak yang dah demok bersama biskut arab beliau hehe


Macam biasa lepas tu aku request ke SACC Mall sbb kat situ ada kedai jual blouse size petite model cam aku kan hahah, harga dia macam murah je, tapi pergi this time tak banyak stok, plus akak pemalas tu still ada, pemalas ok akak sales tu..asyik gayut tipun je. Hek., dan 


Kami singgah maghrib di Masjid Shah Alam, which is among the best masjid kat Malaysia ni kami rasa, kami suka sangat sangat sebab dia sejuk, sound system nya very clear, bacaan Imamnya sedap sgt..tapi tempat wuduk je agak jauh sikit pastu kena naik tangga curam, + lantai licin, me dengan barang anak, dengan anak punya toys dengan bantal busuk anak, dan anak mintak dukung, imagine la sampai atas rasa macam perghh hebat kembang kempis hidung mmc dah sampai puncak everest. Mengah weh hahaha..


Dan finally apa lagi mencari santapan malam, nasik arab ler dekat seksyen 7. Kat situ pulak baru bukak burger besar - Burger Yazid, tapi sebab tujuan nak makan nasi, maka jgn gatal2 order, kena pulak situ ada gerai Johor jual kacang pol dan mee racun, sudah pasti nanti kami akan ke situ lagi.


Alhamdullillah

7 comments:

DedDy AdaM said...

bab madu tue ai tau mcm na nak tahu ori x ori..bagus x bagus..cik s kene buat mcm neh..bawak madu tuh mkn mlm ngan isteri.., kalau lepah tue ada perang..haa madu ORI la tue..sebab madu kan penawar segala penyakit..ngeh3,

» NAJA « said...

kahkahkahhhhhhhhhhhh tak boleh blah komen cenggitu pasai madu

Anonymous said...

salam....

Yup..mahnaz food....dulu saya biasa beli kurma di tempat ni, skrg tidak.Memang kalau tgk muka taukey korang akan cakap mereka ni org arab...pada saya mereka ni org iran. cuba dgr bahasa dia org cakap tak dengar bunyi lenggok arab mcm parsi jek.

Cuba tgk produk mereka byk dari iran.
Ingat Iran....Ingat Rakyat Syiria

» NAJA « said...

oh really...tak perasan dia bercakap, sbb masa tu dia diam je
terima kasih atas info ini

zaidah ahmad said...

Baru berangan nk p beli..gugel2 tgk byk yg kata diorg tu Iran..mmg byl pn, diorg ckp xbunyi Arab n tak tutup aurat dgn smpurna..xpela...lupekan candy peanut..hihu

najwa said...

Memang mrk iran bukan arab dan tak berkenan hari jumaat tak pi solat pun

najwa said...

Mereka iran yang tak syok jumaat tak pi masjid