Sunday, October 19, 2008

Friday Evening Blues..

Sekarang tiap petang asyik hujan jer kan...Hujan bukan yang setitik dua...tapi menderu2 turun tak kasik chance..Kul 5 jer dah gelap cam kul 7 gitu..Musim tengkujuh dah tiba..:p Jumaat lepas sebab hujan turun dengan lebatnye..so mood nak keje tu ala lite lite sket la kan..Tambahan plak goverment punyer tender tak de open di tambah sekarang ni aku dah ade asst...so keje yang laha laha pass je kat dia..muhahaha..

Tengah dok layan2 blues boss kecik plak offer..
Boss kecik: want any coffee?
Aku pun dengan malu2 nyer cakap no thanks..just finish my lunch..
Boss kecik: Are u sure? I'm going to OTWC
Aku pun sengih2 (dalam hati pikir ala orang dah nak belanjakan).....izit? ok lah one hazelnut cool..
Asst. aku plak kemik..ade ke mintak roti plak..orang kopi dia roti..kaka..mesti dalam hati boss aku tu berkata2..budak ni aku rasa baru habis makan nasik lunch tadi..ape jenis perut ni..

Lepas sengah jam dia balik..wahh sedapnyer hazelnut..baru ingat balik keje nanti singgah nak beli..Kene lak kaya toast aku bekal dari rumah pagi tu aku tak sentuh lagi...so layan hazelnut sama kaya toast lah di kala hujan lebat itu..arghhh segar nye..




Malam ym dengan Aley..bukak lak story pasal keraguan tahap HALAL di OTWC.Alamak baru je aku telan kopi dia beberapa jam yang lepas! Actually benda ni dari awal tahun lagi aku dah cam terperasan tapi aku cam laharkan jer.Kenapa aku pun tak tahu...So far aku beberapa outlet OTWC yang aku dah g tak nampak langsung tanda HALAL. Dalam kedai..luar kedai..or even in their menu booklet..yang aku penah nampak ialah sign "Sila Jangan Bawak Binatang Ke Dalam Kedai Ini"..Aley kata depends pada branch tu ade branch yang fight for HALAL and ade yang NON HALAL ..gitu plak ekk dieorg ni..Aku rasa for NON Muslim they still confuse between NON HALAL, HALAL and PORK FREE!! Sebab kalo Station 1 Cafe..Dia memang ade letak 'Pork Free"je..
So?
Lu pikir lah sendiri!!

4 comments:

Just Nis said...

aiyo, x halal ke noks?

kite baru je menerkam roti bakar dia last week.. still terasa2 lagi kessedappannya itewww...

kompom ke x kompom ni?

p/s- ujan sokmo sktrg kannn.. buat ai makin malas nak g kije.. huhuhu!

N₪A₪M₪L said...

nok kalo bangun pagi lepas hujan mmg rasa suram jer nak g keje kan..
dah memang dasar pemalas kan..Alasan!!!
Lagi2 kalo time kepala tengah sarat masalah...adoi loagi rasa sebak jer..tak suka betul rasa mcm ni..
Itu yang tak konfem tu nok..was was dah mak ni ha..sign HALAL tu takde..cherrr ko g tengok2 balik nok kat kedai tu..

Suri said...

alamak... OTWC is my faveret!!!!!!!!! camne leh tak perasan tanda halal ke tak halal ni... aiyoyoyoooooo..

Sal Abdul Rahman said...

dh bertan-tan aku makan minum di sittew..maklum arr jalan kaki pon sampei..

tapi normally pengiktirafan halal nie x dibagi ader 2 sbb:- 1) kedai tuh ade jual babi 2) kedai tu x jual babi, tapi serve alcohol..

so back to OTWC, dua2 pon xder dalam menu.. so? aperkah ader terhidden dalam kopi or curry mee?

lu pikirlah senirik!