Setelah aku berkecimpung dalam beberapa siri hantamkeromo edisi membuat kek, entah kenapa kek chocolate moist ni tidak tersenarai dalam list ke "excited" an aku. Yang pertama tama aku tuju dulu ialah cheese cake original, chocolate cheese cake, oreo cheese cake, bluberry cheese cake, bluberry cheese tart, bingka, apam polkadot, oelbagai jenis pudding dan beberapa jenis lagi.
Tapi setelah sekian lama aku selalu di provoke kan oleh kakak ipar ku yang hantu coklat, sampai akhirnya aku terpengaruh untuk tempah (ye tempah tak kuasa nak bikin sendiri) kek birthday anak dan datang pulak aura nak buat kek choc moist ni sendiri - tapi nak kukus sebab banyak yang aku tengok method kukus ni lagi cantik tekstur kek nya. Satu bancuhan tu 125gm tepung akan hasil kan 25bekas kecik kecik tu.
Maka tersenarai lah sudah kek chocolate moist - kukus dalam lipatan sejarah baking hentamkeromo akak. :-)
|
Semasa kukus |
|
Selepas kukus, kalau bakar mesti tak secantik ini teksturnya |
|
Selepas disirami dengan chocolate ganache |
|
Ready to go - Untuk ofismate ku dan 10pcs untuk teman2 jobsite Babah di Wisma Takaful |
|
|
11 comments:
gilerghhhhhh ahh hebat!!! i adore yu kak ezah!
kukus je..try my buat bagi Iyaa kakak and Omen makan mesti shukeee
wah aja, menarik la.. nnt kongsi resepi ye...
hello mana aku punyerrrrrrrrrrr
Imma - Kite ambik dekat Myresepi je
Manje - ni tak pakai oven kukus je cuba lah buat
mlm tadi pon bake ini..extra caramel jerr...kebetulan
ja, selalu resepi kat myresepi semua ok ye? tak pernah try lagi resepi dr situ.. selalu imma ikut resepi dekat blog. hehehe.. nanti boleh la try kan... menarik je rupa kek tu...
Farhana - Hehehe kebetulan kan. Tapi awak punya version lagi gempak!
Imma - Ok sometime memang ok resepi di sana
shedapp nyerr...
nanti kite jumpa ada kite bagi yee
Post a Comment