Monday, April 23, 2012

Nilai Tambah - Added Value

Apakah keberjayaan yang kita ada sekarang?
Tepuk dada sendiri, kerah otak berfikir. Ada? atau tiada?
Bagi aku ibarat tiada! jujur!


Banyak cerita, banyak perjalanan cerita keberjayaan orang aku baca, aku lihat dan aku dengar,
aku? masih begini.
Mahupun suami sendiri dia juga bertarung 4 tahun untuk beri diri dia nilai tambah. added value.
Aku sekadar memerhati. Eh tak boleh jadi begini.

Bercerita dengan seorang teman penglipur larajuga dia pernah dulu dia disakiti hati oleh seorang anasir, aku nasihatkan dia, mencari kehidupan dia yang lebih berkualiti, dari membuang masa memikir dan melayan anasir, jadi perubahan positif aku gembira kerana dia betul2 berusaha mencari. Mencari sesuatu yang dia boleh add up dalam nilai diri dia. Aku? sekadar memerhati lagi.

Jadi sekarang aku seolah2 rasa aku juga perlu ada nilai tambah. Aku dapat rasa tentu2 lah satu benda ni aku kena polish, pastu dah boleh kuasai, aku nak beralih ke bidang lain. Aku berazam nak ambik short term learning class. Itu yang aku nampak sekarang.

Ahoihohoi terbantut semangat nak menulis tatkala terima panggilan cikgu anak sudah demam almost 40. Last anak sakit demam batuk HFMD ialah 17/1/2012..ini hari sudah 23/4/2012 perkembangan agak bagus dari setiap bulan sakit kan. ya Allah sihatkan Muhammad Qhalyf! Ok mama nak siap2 zasssss pulang!

3 comments:

Iszuanie Ilias said...

qhalyf.... cepat sembuh ya... moga sentiasa dipelihara ALLAH...

RZMs Mommy said...

demam teruk kaa kali ni nab? cpt sembuh ye QQ ibu...

» NAJA « said...

ya beliau sudah agak surut demam nya semalam 2 kali mandi ais. Putera lilin memang macam ni