Monday, April 23, 2012

Kerja Kawin

Cangih manggih tradisi kawin skrg kan, makin lama makin cantik cantik design segala benda. Siapkan duit saja. Yang tak cantik pun boleh nampak cantik.

Adik aku nak kawin, tapi biasa la budak lelaki, benda2 remeh dia memang tak fikir, yang dia tau dia dah keluarkan sejumlah wang, dia sudah booking semua benda kecuali gift saja yang kami sefamily kena take over,  jadi sebagai kakak yang prihatin (pergh!) kena plan itu ini juga. Since emak sudah keluarkan arahan aku tak nak ko bagi benda merepek2, aku nak ko bagi benda makan. Ha tudiaaahhh...

Jadi kena set dalam pikiran kena yang simple mimple saja, nak bergrand sangat aku tak boleh juga kerana aku ada little helper...lagipon ini majlis pihak lelaki, sempoi2 sudah hahaha

Sekarang ini benda yang nak di  buat sudah di beli, sekali stuck la pulak nak ikat ribbon tak reti, tangan kejung keras memang totally out la nak meriben2 ni, jadi harini kita tinggalkan kerja2 yang tak penting, yang penting melayan tutorial ikut blog or youtube cara cara ikat reben. 
*malam tadi sudah mimpi reben, maka siangnya kena la fulfill kan selagi tak dapat nak makan pun tak selera hahahaha


5 comments:

Iszuanie Ilias said...

nanti aku akwen buat utk aku pulok yek... reben.....

» NAJA « said...

ya boleh insyaAllah...nanti nak pegi kelas belajar buat reben lah hahah..skrg citer smua nak masuk kelas je

RZMs Mommy said...

ikat reben mcm ikat tali kasut skolah dlu acceptable x? kikikiiki....

Sal Abdul Rahman said...

buat ikatan buku sila la..ke buku lima? wahahahha..

RZMs Mommy said...

abis dia bkk dh ilmu PBSM diaaaaa....hahahahaaa