Thursday, April 5, 2012

Still Standing Strong - 3S


Aku masih di sini. Maksud aku ialah tentang kerja. Iya kerja. Kerja pejabat.
Kerana aku butuhkan (ini bukan carutan) yang terbaik antara yang terbaik.
Tetapi yang terbaik belum tiba yang terbaik baik sekali.
Perlu kuat sabar.

 


Hehehe kucing ini kata unfortunate..jahat sekali kamu kucing hitam bermuka garang.
Iya kerana macam aku katakan seperti di atas, aku butuhkan yang TERBAIK.
Aku tak mahu pisang berbuah lebih dari sekali kerana sekiranya pisang berbuah lebih sekali itu keadaan yang sangat disaster, aku tak sanggup.
Jadi biarlah yang datang bergolek itu nanti adalah peluang yang sungguh indah yang buat aku takkan pusing toleh ke belakang lagi, jadi teruskan mencari,
Tika ini aku masih mampu bernafas, jadi terus kan mencari.

Faktor yang perlu difikirkan terlalu banyak, 2 - 3 minggu lepas migrain melekat berminggu minggu terlalu memikirkan, tapi sekarang sudah slowly blend omputih kata.
Jadi selagi boleh rolling mana yang ada rolling lah tahap roda berputar,
Sudah aku katakan pada suami, semua perkara tidak boleh di argue terlebih lebih,
yang penting jalan penyelesaiannya, itu yang didambakan.
Jadi kena kekal kuat, kekal hebat..hebat yang membawa maksud mencari ruang ruang yang boleh mendatangkan pelangi indah hehehe. Berjuang!!

Agak cool down juga lately dari asyik refresh jobstreet, kerana a few projects sudah nampak nampak bayang in hand, 4 projects sudah in hand, the rest masih kena lobi lebih lagi, paling surprise terima sms jam hampir tengah malam dari pihak berkenaan untuk cantikkan harga sikit, dan ada bahagian untuk aku sikit, ohh tak apa lah aku mahu hidup aman dunia akhirat, atas dunia SPRM cari, kat akhirat kena libas dengan besi panas ko nak tolong aku ke??
Entah apa apa je...


6 comments:

Noorul said...

sabar la aja, insyaAllah ada rezeki yang lebih baik lagi nanti, sentiasa sabar, berusaha dan tawakal pada Nya...

Iszuanie Ilias said...

kakak... i will alwez keep on praying for u... keep ur faith up n never break down....

» NAJA « said...

thank you so much all my dear friends

RZMs Mommy said...

insyallah....allah turunkan hujan kerana nak hadiahkan pelangi buat kita buddy! missing QQ so much.. muahhh...muuuahhhhh

Sal Abdul Rahman said...

jom la kita bukak stall cendol nab!

» NAJA « said...

ok bayam kite masuk kelas buat cendol nanti ya