Wednesday, February 22, 2012

Suri Rumahtangga Sepenuh Masa

Sepenuh masa adalah 2 hari sudah dalam minggu ini hiks..
Seronok jugak sebenarnya, sekejap seronok lah lama2 naik bingit kepala kan.

Cencaru bakar, telur dadar, sup ayam rempah sendiri bikin, ulam ulaman dan sambal kicap sudah tersedia. Anak bujangku pula yang sedang sedap beradu, lepas makan ubat agaknya mengantuk, ha tidur lah selagi mahu, dapat lah mama bukak laptop juga, tak best langsug guna handphone masuk internet.

Ikan cencaru sedang dibakar..Yummeh cepat la bangun wahai anakku..

Ni la bestfriend QQ minggu ni
Alhamdullilah bubbles QQ makin pupus, setiap hari 3 4 kali aku zass kan dengan Sebamed Camomile Lotion tu dan certain area aku buh medicated powder Pureen. Diapersnya yang aku gatal2 pegi tukar pada Huggies sekali tak sherashi bershama, aku dah tukar balik brand paling ngam dengan dia sejak dari dalam pantang PetPet, gila over harga PetPet sekarang dulu aku beli masa QQ dalam pantang baru $29 ke $28 ke, sekarang dekat Tesco dah jadi $39..Gile ke hape!! tu yang merajuk kejap tu tukar kepada HeyBaby sat dan Huggies sat, tengok dah jadi cam tak selesa ada gatal2 sikit, terus borong PetPet 4 bungkus terus. Demi mu anak akan ku korek duit ke lubang cacing sekali pun hehee...

Tadi pun dah call pengetua taska, dah boleh hantar QQ esok seperti biasa, guess what katanya tiada siapa pun yang terkena jangkitan tu..hermmm malas dah nak argue, aku pun at first bila doktor confirmkan kena aku memuhasabah diri juga, terus ter recall ke mana aku ada usung anak aku pada weekend before kena tu, yang aku ingat aku ada bawak anak aku pergi mall, pergi kenduri kawin di Gombak tu pun dalam sengaj jam je dan QQ memang tak turun dari riba. So harap lepas ni aku lebih alert dari aspek kebersihan walau aku rasa berat kepada kena di sekolah cuma cikgu2 tak perasan budak kena jangkitan since kalau ikut kes QQ pun hanya di tapak kaki saja, if tak belek takkan perasan lagipun dia tak demam, kekal aktif seperti biasa. Tak apa lah aku mengalah saja.

Harap lepas ni sihat sejahtera lah hendaknya...Mama dah cuti dekat berpuluh hari QQ oit ni baru bulan February..

1 comment:

sykn's said...

sungguh menyelerakan...yummy!! ;)