Monday, October 11, 2010

Isnin yang tak pernah indah tiba2 indah

Isnin memang lemau kalau bekerja. Semua muka tak sememeh tengok kerja rasa cam nak tido So better aku amek off harini untuk selesaikan kerja2 kecurian tempohari. Mangkok hayun nye pencopet! Alasan je kan sebenarnya :-) Setakat HLB punya atm card aku boleh replace kat area rumah aku punya branch, HSBC pun ade je area sini apetah lagi MBB yang aku rasa kawasan sini je dah bape banyak branch tapi saje gatal gatal nak pergi jugak tengah2 KL :-)

Pagi tadi macam biasa hantar Q, hari ni bagi cikgu2 bekal choc moist cake yang aku tempah dengan Kak Maya semalam. Sebab kan banyak so aku bagi je la cikgu2 tu. Memang aku bayar cikgu2 tu tiap bulan tapi aku rasa seronok pulak salu bagi diaorg ape2 sebab yelah derang kan jaga anak aku selama 9-10 jam sehari. Tak salah sekali sekala rasuah cara baik kan.Lepas hantar Q terus pergi HLBB Kip branch buat card kene rm10 dan dpt card baru lawa sket dari yang lama, 15min dah siap terus ke Kepong Sentral park kereta dan terus ke Bank Negara.



Punya la dah bertahun aku tak nak train. Sekarang kan ade Ladies Coach tu, tapi ade jugak jantan sibuk nak menyempit kat situ. 2 orang lelaki tu, sorang kena halau dengan pakcik penjaga tren tu, sorang lagi telah di jerit oleh seorang pompuan otai yang berdiri sebelah aku. Punya la petir suara dia jerit jantan tu, satu gerabak toleh kat dia, jantan tu dan aku pun kena la tempiasnya dah aku berdiri sebelah dia. Hahaha malu taw! Jantan tu malu agaknya dia pandang dengan muka gengster kampung pinang sebatang kat pompuan yang jerit tadi tu. Sampai dah kuar tren pun dia pandang mungkin mau bagi F finger kan tapi mampos la pompuan tu nak pandang kau (tah tah dlm hati pompuan tu pun cuak!) hahaha aku yang tgk pun gabra..Salah lelaki tu kah 100% tapi salah signage tu pun ade jugak mungkin kurang jelas dan terang. Mungkin kena higlight lebih sket atau tanda je X untuk gambar orang lelaki baru orang faham ye dak..


Lepas setel dapat kad ceri maybank yang baru tu (Maybank bagi free je replacement card sebab ada report polis, cehh! HLB kedek gile!) Mula aktiviti terapi aku selama 4 bulan aku menunggu. Pusing2 cari kain dan tudung pusing semua tempat dan selepas lunch date dengan husband (lama nya tak lunch date..dulu2 masa keje kat KL area salu lunch date) Lepas menikmati nasi kandar tepi sungai...dia hantar semula ke KTM stesyen KL tapi tiba2 terdecide mau jejak sebentar ke Midvalley. Berjanggut jugak aku tunggu tren. Ah Midvalley rindu nya kamu.....tak turun floor lain pun. Kuar dari exit komuter tu dah nampak sign kedai MotherCare, World of Cartoon, Combi, dan FOS Kids tak lupa juga JJ Kids Dept. Hamek ko baru suku level je aku tak berani nak turun floor lain atau lajak lagi ke depan. Kat suku floor tu saja aku dah spend about 2 hours dan spend semua for baby! Gile! dan sleepware Mothercare dan FOS Kids sangat gojes dan ouhhh di JJ juga semua lahhh bestt..



Lebih kurang 6 jam aku dpt menghayati 'me time' yang dah 4 bulan aku tak rasa..Semalam pegi One Utama pun dah best je jalan2 sebab baby tidoo jee..Bestnye...nanti kalau baby dah besar lagiiiii best...

8 comments:

nizam_5282 said...

Baby ko dah besar lagi banyak duit. nak mintak beli kereta, motor nak rempit lagi...

Superstar Suri said...

hi naja.. lama nya tak singgah blog naja... =)

» NAJA « said...

Mazli - Selagi lom cukup umor aku akan anta dan amek dia..jgn harap nak bg motor lain lah kalo tiba2 dia dapat "saya menang motor"


Suri - Hai darling..Semakin cantik dan berseri2

Sentuhan Kasih said...

untuk mader Q tade ker...
jalan sensorg pun menjadi kan. leh g sna sni, brapa lama pun x ngape, tade org nk cucuk.

» NAJA « said...

Utk mader Q ade 5 barang je..
Utk abah Q je takde..maleh nak beli kang beli tak berkenan cerewet cam mak datin

Sal Abdul Rahman said...

baby dh beso ko tambah lak sorang lagi...samaaaaaaa jek la cycle nye nanti! kakkakaka ;p

» NAJA « said...

mak takut nok bab tambah2 ni..takut..sebab skrg ni pun mak main plan sendiri lom pegi lagi LPPKN..adakah mak berjaya bertahan sehingga 4 5 tahun dengan plan sendiri? Wish me luck! Im not ready!

Sal Abdul Rahman said...

wahahahhahah gud lak!!