Wednesday, December 23, 2009

Petua pls..

Boleh tak bagi petua macam mana nak mengatasi pening kepala yang berdenyut2..esp belah belakang kepala..Aku kalau pening selalu pening belah belakang bukan depan..Hurmm minyak kapak tu dah kebal..Kalo boleh nak mandi minyak kapak..Krim panas doktor bagi pun kejap je jalan lepas tu dah imune dah..Hurmmm macam mana ye? Kepada penghidap penghidap migrain bantuan anda di perlukan..

credit to trudent.net

p/s: I'm done with my MGTT test. Air gula likat suam sangat DISASTER! Sigh!!

4 comments:

newlifenewbeginning said...

ni sifu migraine nak bersuara ni :)
ni tandanya..ko dah diserang migraine beb hehe..should i say welcome to d club? haha gila jahat aku ni..

it starts of dgn rasa tegang kat leher, u can actually feel ada urat2 kat leher tu start menegang, pastu nanti dia melarat ke one side of ur head, nyut2 je kat blakang pale tu, kengkadang tepi, kalo dia dah another stage, dia akan melarat to the other side of d head..

pastu blakang tengkuk ko akan tetap rasa panas je, mata pun start rasa panas, area T zone ko pun akan start berdenyut..itu la migraine and aku kene nearly everyday ye..mmg seksa.

nak hilang migraine? 1) sleep 2)kurangkan caffeine 3) no choc, no cheese 3)jgn dgr lagu kekuat, jgn stay kat tempat panas lelame 4)tuam tengkuk dgn ais 5) mkn panadol

all d solution above depends on d level of ur headache..aku most of d times buat all of d above tp tetap gak migraine for d whole day coz aku ni mmg penghidap migraine..kesan dia lamo sket..

kalo ko taknah kene migraine, ni mungkin part of pregnancy..

SKIZO_SKY said...

migraine ker majerin..migraine tak pernah kene tapi kalau majerin tue penah lah rasa..sorry ubat migrain tak tau la..tapi kalau makan majerin banyak2 mungkin buleh hilang kut migarin tue..

» NAJA « said...

Mieza ~ Thanks a lot!! banyak nye petua tapi akan ku ikut 1 per 1...mana tau berkesan kan..1st of all aku mmg nak tolak la jauh2 caffeine..sebelum ni tak de teruk macam ni...hari2 boleh kata balik keje aku mmg flat habis..


wahab ~ Euwww itu nak menambah kolestrol dalam badan dan mencepatkan proses Inna tu hahaha

Dayu said...

kan..kan air gula tu mcm... euuwwwkkk!!
mmg tak sedap langsung
rasa nka je buang air tu
tapi paksa je telan