Saturday, October 31, 2009

Sekian Lama

Sekian lama blog di pandang sepi. Nak baca pun tak lalu...hahaha ape la rasa orang yang menyinggah yek! Guwe rasa malas sekalik dong apa mau cerita guwe pun tarak tawu..Hari2 rutin guwe sama saja dong. Bangun tido kerja makan kerja balik rumah makan tido..


Sekarang malam guwe rajin tengok tv...Sampai la tv tengok aku..Ko cakap citer apa smua aku bedal..nampak sangat kebosanan melanda kan.Citer lori tarik rumah pindah2, citer puteri bunian, citer menari2..aih macam2 tapi jgn bagi aku tgk citer binatang..tak leh masuk dengan kepala aku ni...dah tua2 ni takde dah nak merayau malam2 p mall ke wayang ke...kehidupan ala ala makcik makcik pulak ok..Ha ada satu citer hantu kegemaran ialah Tower 13 @ TV3..Even makin lama makin mengarut tapi aku tetap tuned into it..Lepas tu sambung pulak dengan citer EMERGENCY @ TV9 ni pun best kisah benar dari Red Crescent Society...Macam2 ragam orang KL ni yek...Kite dok sedap tidor kat umha malam2..kat luar sana tu 1001 benda yang jadi..
KL tak penah tidur!



Citer pasal tidur pulak makin sedap dan malasnye aku bangun tido sekarang. Terasa malas semalas malasnye. Dapur aku pun dah lama tak panas..balik rumah aku tau nak tido je..Kerana aku setakat ini tak de morning sickness...aku ade night sickness..Malam tadi dalam rekod paling disaster muntah rasa nak terjojol bijik mata. Malam aku dah lama tak makan ape2..tetap muntah..mungkin aku tak leh dok dalam kete lama2..Lagi2 kalo ade lopak2 jalan ke bumper2 ke..sungguh menyeksakan...Saat2 macam tu dalam hati dok kata..cepat la 9 bulan..Dalam perjalanan ke Cheras semua aku dok bluwek sana sini kat 2 petrol station, kat tepi jalan rumah orang aku dah tak peduli. Paling keji masa kat Shell tu aku salah masak toilet daa..aku dah tak nampak signage laki ke pompuan ke....aku bedal...lepas aku kuar pintu selisih ngan jejantss.."alamak kakak ni masuk tandas laki daaa" bulih dia berjemaah gelak dengan kawan dia..Gua panass beb panas!



Lately je aku muntah2 hardcore before ni steady je..teringat masa sebelum aku buat UPT tu..Memang rasa badan lain macam je..Lain sgt lah..yang paling ketara ialah aku tido malam je tangan aku kiri kanan kebas yang rasa cam takde tangan dah..semua posisi jadi kebas. Sangat pelik ada masa tu sampai aku bangun sangat awal pagi dan terus meng google apa lah akibat nya tido bertangan kebas..ade dua simptom...1) Hamil 2) Diabetes...Aku dah tak fikir yang 1st tu aku dok fikir yang 2nd tu..Punya la susah hati....dan ade sikit la simpan rasa happy untuk simptom 1st tu kan...dan lepas tu baru lah tau itu adalah petunjuk untuk sebab yang pertama!
ehhehe..



Rutin2 di ofis masih berjalan seperti biasa. tak ada beza pun. nak tak nak kene pretend strong jugak walaupun lately kerap rasa sensitive dan banyak kebangangan melanda. Makin stress makin aku fikir cepat kan dan murahkan la rezeki suami ku supaya aku boleh berhenti kerja :-) atau paling kurang cepatkan masa 9 bulan aku dah tak sabar nak bercuti lama..Susah berdepan dengan orang2 yang berhati binatang berwajah manusia ni..Kene sabar banyak2 jaga mulut jaga hati sebab tengah berkeadaan macam ni. Tuhan pun dah cukup bagi aku kerahmatan dengan menguatkan keadaan tubuh aku supaya tak ponteng keje gara2 morning sickness..



Lagi beberapa jam aku nak balik berkenduri doa selamat di JB..macam mana la perjalanan yang jauh tu kan..alangkah ke Cheras 40min pun aku rasa sangat sengsara..Ohhh....

2 comments:

mieza said...

bwk plastic dlm kete..pastu suh hubby jgn bwk kete laju sgt, and bila dah sampai lopak2 tu suh dia slow down..

Dayu said...

sgt malas adlah sgt normal
kuat tido juga buakn perkara paranormal, tu mmg lumrah
bdan minta dimanjakan secara maksima

sabar jelah ngan sindrom muntah2 tu
*i'm lucky sbb tak kena untuk 1st pregnancy ni, nanti2 tak pastikan camne

sila lah jgn malas update naja
i selalu kecewa tau bila dtg tgk entry lama gak kat atas