Tuesday, October 13, 2009

Entry Senyum Luas Luas

:-)) <<-------- Ini lambang senyum luas2 ok!



Kerana bersuami kan orang yang namanya bermaksud syukur! Jadinya aku perlu lah tahu dan reti reti kan lah diri untuk bersyukur selalu..SYUKUR ALHAMDULLILAH!!! Rezeki luarbiasa datang setiap bulan nampaknye! Segala puji bagi Allah!!


align="justify">4 bulan menunggu boleh di katakan menjadi sikit tekanan jugak pada aku but untuk 1st month after kawin je laa, lepas tu aku cam just go with the flow jer..takde nak pikir ape2 sangat unless kalo ade orang yang tanya2 buat aku pikir.."haahh ye la kan bila la rezeki aku nak sampai ni (mood sedih)".... i'm not very sure for my husband pulak..nampak rileks je..My parent, my siblings pun buat tak reti je...My inlaws pun semua rileks je siap my MIL cakap "ini bukan kerja kite, tak payah fikir2" wah!




Aku jugak tak de sekat2 makan dan bernasib baik kerana last week open house semua aku bedal yang tajam2 dan air2 yang tak sepatutnya aku bedal..Ya Allah!! kalau aku tau nak jadi, aku pelempang diri aku seratus kali sebelum ambik semua2 tu! Aku turun naik tangga ofis macam atlet ok! Atas bawah atas bawah..


Dan...



Bila sepatutnya tarikh aku datang bendera Jepun (kesian yek bendera Jepun jadi mangsa!) delay untuk 6 hari (padahal delay sehari aku dah rasa happy gile dan hampir2menuju ke Watson) tp husband dah sound tunggu for 1 week la! aku tanya2 orang ade yang kata 2 minggu! Aih aku tak sabar ok! Dan pada hari ke 6 aku berjaya hasut husband untuk beli. Aku bukan ape takut aku ganas nanti kau meraungg tak sudah nanti kan kalo jadi ape..So ape2hal baik aku bersedia...




Subuh2 Isnin tu dengan mamai2 aku buat test (untuk dptkan urine yang bagus so kan kene pagi2) dan yey!!! Sangat cepat dan tepat dan terang itu second line muncul!!! Alhamdullilah!! Tapi tu pun tak nak happy sangat lagi tunggu untuk confirm kan dengan doktor...Lepas balik keje kiteorang pun pegi scan...dan...confirm...5 weeks pregnant!! :-))

So skrg aku dah kene jalan macam jalan nak naik pelamin haritu...haritu pun aku rasa tak secontrol sekarang dan control pun untuk beberapa jam..Ini control utk berbulan2..terutama for this early stage..alahai..




dan sekarang juga...aku kene jadi pengguna setia.......

Anmum Tom Tom Bak!!

6 comments:

newlifenewbeginning said...

hehe dahhh..ur wish dah come true dah..tak payah ko nak pressure2 dah pk panjang..betul tak?

» NAJA « said...

yes Mieza! sejak aku buang tension2 tu betul2 aku dpt..sepanjang aku tension tu takde hasil pun

Dayu said...

yes!!!!
anak kita akan seumur!!! yay!!!
*arini ada check-up, dan naja ada berita gembira*
huhuhu
nape kita mcm tak reti nak jaga diri
jalan mana ada nak slow2
mcm tak sedar diri pregnant

anmum pun tak minum..
huhuhu..*ibu mengandubg tak sedar diri ko dayu*

eyswanie said...

alhamdulillah... jaja tahniah.... patut gatai kaki tangan nih ada org dapat rezeki rupanyer....

sukahati said...

Congrats beb :D
Taun depan raya ko pon dah ader askar

» NAJA « said...

Dayu ~ Alhamdullilah di dahulu dgn baby u dulu ok! Annum dah start consume ni sedap tak sedap telan gak... Kadang2 mmg kite terlupa tau..jalan sket nyer laju lah..

Iszuanie ~ Alhamdullilah...makbul juger doa kite bersama ye! aku tunggu kemakbuklan doa ko skrg ni pulak..


Sumarlina ~ Ha ah la aku dah ade askar cilik..merasa tahun depan penuh bonet kete weh time balik kampung hahaha