Wednesday, October 7, 2009

Raya Potluck 3A & 5S

Bagus Sukahati dan Mazli dah suntik aku roh baik untuk aku jugak create entry ni buat kenangan..Aku tatau pasai paaa dok malas benar aku nak upload gambar dan reka ayat kat blog ni lately..celam celum..Lagi2 berukben ni ikut mood dia nak slow nak laju turbo kan..


Back to the abovesaid title ye..Actually event ni tah mana2 datang idea..Tapi aku yang terpikir dulu since dok pikir bila aku nak bukak rumah untuk kawan2 datang beraya. Idea datang lepas balik bercuti on Selasa bincang thru ym dengan my bestie then ingat nak ajak 3 4 ketul je sekalik ok lah! Lets gather with the whole class..(tanpa pikir muat ke tak umah cinonit aku ni kan)..Idea potluck pun dtg! Nak suruh aku haruk dapur sorang2 prepare 5 6 menu mau terbongkang aku kan..so potluck is the best idea! One menu per person. Sampai lah ke hari Jumaat baru la create official private event kat FB dan pendaftaran menu bermula till Sabtu thru phone bagi yg tak sempat berFB dan ade yang gigih call dari oversea semata2 nak tanya nak kek flavour ape esok sementara tunggu flight delay..Commited sgt!!



Me as a tuan tanah just prepare benda2 basic for the event termasuk menyediakan rumah :p...Just prepare Soto yang simple with nasi impit & bihun dan kuih2 raya hasil koleksi dari rumah mak mak. Event tu start 12++ la macam yang di jangkakan, menu2 semua best2 ada Rendang + Lemang, Soto, Mihun Goreng, Macaroni Cheese, Dessertss yang semua sedap2, Muffin, Ayamas, Cake best dari orang yang call aku pakai no virus dan macam2 lagi termasuk air Sunquick oren oleh suami ku taraaaa! :p



Semua berjalan lancar dan di akhiri dengan aktiviti menapau yang meriah..Sorry to Amy & Alifah cos tak sempat nak tapau utk korang cos korang nak balik awal sambil ribut lite lite dengan askar2 kecik korang..Thaanks to semua yang datang dan komited dengan perjanjian perancangan kita semua. Thanks to Mazli juga kerana akhirnya ko datang dalam mula tu nak sentap. Thanks kepada suami juge kerana kalo dia tak bagi aku host rumah terpaksa aku host event ni kat tepi jalan bukit sebelah Guard House.



Next event ape? PD trip ke? Next Raya kite berpotluck lagi ok! Till then.. daaa


Sebelum jemputan & menu lain tibe...ni baru separuh...haha penuh rumahku...

4 comments:

eyswanie said...

xtvt makan2 yang best giler... hikhikhik sambil ngekekekeke kat feenfeen, incik johnny, tuntung n others hahahahha jaja x ley lupa incden ko silap bagi pinggan john pada hubby alifah...

nizam_5282 said...

Trip ti OD menjanjikan percutian yang menarik barang kali. Dan aku akan menjanjikan yang terbaek... Huhu...

» NAJA « said...

Manje - tu la pasal sebab aku tgk kek tu cantik tak berusik lagi..hahha dia pulak main2 kamera kan..mana aku tau dia punya hahaha


Aiza - Tanpa Aiza dan Sariah mesti tak menarik :p...ko g OD ke? Aku g PD je...

» NAJA « said...

Manje - tu la pasal sebab aku tgk kek tu cantik tak berusik lagi..hahha dia pulak main2 kamera kan..mana aku tau dia punya hahaha


Aiza - Tanpa Aiza dan Sariah mesti tak menarik :p...ko g OD ke? Aku g PD je...