Wednesday, August 12, 2009

Hal raya jugak..




Sedih la..selalu tak nak pulak pikir pasal ni


Tapi since seluruk pelusuk alam asyik la cerita pasal raya, buat aku fikir balik benda tak best ni. Walaupun Ramadhan pun belum masuk lagipon..

Ok ok bagi sesetangah orang benda ni remeh temeh but TIDAK pada aku. 26 tahun aku raya bersama family tak kire la tahun tu best ke tak best ke aku tetap berpagi raya dengan family dan aku lah orang paling sibuk nak siap semua dan macam macam lagi lah..omg cant imagine kalau takde aku macam mana...



TAPI !



Tidak lagi pada tahun ini. Mungkin 90% akan jadi kenyataan bahawa raya aku kali ini tidak lagi bersama keluarga sendiri..tapi beraya di rumah mertua nun jauh di selatan yang tak memungkin kan aku untuk buat daytrip. Ye akan cuba berseronok tapi sedih tu mesti tak boleh hilang punya memandangkan my bestfren a.k.a pengapit aku aritu akan bertunang raya ke 7! So nak tak nak kene balik Ipoh dekat2 dengan occasion dia tu..


Huwaaaaa hhh!! ko kenapa la pilih hari raya nak betunang wahai pompuan! Semalam ko sedih2 pikir nape la ko bertunang masa raya, harini aku pulak sedih pasal aku tak dapat balik on time raya..


Dah la. Sedih sungguh aku. So no more baju raya kad raya dan duit raya juge so on untuk menunjukkan kesedihan ini. (p/s kalau boleh la berbaju raya recycle :p)

6 comments:

Anonymous said...

nok...mak dh tak heran dgn baju raye mak sbb.....baju raye mak dh siap lame dh....huhuhuhu

nizam_5282 said...

Mak aku punya baju raya pun tak pikir lagi camana nak buat...

» NAJA « said...

nox - u kenapa tiba2 overexcited baju raya dah siap setahun in advance?

mazli - ko buatkan mak ko baju raya ke?

Sal Abdul Rahman said...

uwaaaaaaaa ittew lah pengorbanan mu yg terbeso nok!!!!! mak terharu!!!!!!!

wakakkakakakakka!

Dayu said...

issskkk...jgn gitu
raya mana pun sama je kan..mmg sedih kalau dipikirkan
bertaun-taun kita raya ngan family snediri, taun ni kita takde
derang pun mesti terasa nyer

uwwaaaa...mak i mesti sedih
dah lah sorang ni je anak pompuan dia

newlifenewbeginning said...

takpe beb..nak buat camne, tu part and parcel of marriage life..