Sunday, August 9, 2009

Leper pun leper laa

Sakit hati pasal beli cekodok pisang with add. tepung serbuk penaik Rm1 dapat 5 bijik..Bantai la p buat sendiri..dulu kecik2 salu tolong mak lenyek pisang malam2 sebab pagi2 mak nak buat cekodok pisang untuk sarapan..tak amek port pun bape sukatan dia..yang aku tau guna pisang emas di bawa belayar je..satu2 nyer pisang yang aku suke.pisang lain tak suke.masam. Tapi dont judge a book by its cover okeh! tengok mmg tak lawa tapi rasa tetap yang TERBAEKK punye! Sebab kan pisang ni tak wangi macam pisang emas aku memandai2 tambah esen vanila.boleh? haha boleh aje..Cuma tak leh bulat cam mak salu buat tu..Mak pakai tangan je dah terbentuk cantik..aku tangan sudu senduk semua tibai takmau gak bulat. Huhu. Siap mms gambar cekodok leper aku ni kat my Abah habis semua orang kutuk akuh..ok ok...takpe.cuba lagi.





Pastu layan pulak dengan aiskrim Malaysia. Memang kenangan masa lampau lah aiskrim Malaysia ni. Makcik bas sekolah jual seposen satu dulu. Pewarna smua mari2..entah air masak ke tak makcik bas sekolah tu jual..Ni kalo dah buat sendiri bersih dan rasa yang over2 saje lebih bubuh memang la wajibalghunnah kan.. Ni pun buat sebab beli plastik aiskrim tu kat kedai jual barang2 plastik masa nak beli office nyer barang. Lepas ni nak buat aiskrim malaysia flavour yogurt buah pulak lah..hehe..laris okeh..aku buat 7 batang tinggal 2 je. Hehe





9 comments:

nizam_5282 said...

Aku rindu lempeng pisang mak aku... Kat kedai mana ada lempeng pisang...

Aiskerim malaysia yg ko gelar tu aku buat sendiri je... Lagi best kalau belen2 bubur kacang, aku buat aiskerim jugak...

» NAJA « said...

mana ade orang jual lempeng pisang..kalo kat tanjung ko cari kat kedai mende ni sure orang bantai gelak..diaorg mesi pikir apa daa lempeng pisang pun nak beli ke..

kecik2 dulu ade gak buat.lama dah tak buat, ni bila beli plastik ni buat la sendiri..buat flavour best2..

nizam_5282 said...

ko mane ade peti ais...

Memang le lempeng pisang takde jual. Pasal tu aku rindu kat lempeng pisang mak aku...

eyswanie said...

huhuhu rindunyer aiskrim tu...... wawawwawawawawawa... dulu sellau beli perasa jagung n milo kat umah sorang opah kat taman indah huhuhuhuhuhuhu

» NAJA « said...

Mazli - Aku dah sebulan daa beli peti ais..kalo tak mana nak beku aiskrim Malaysia aku tu..ko ni pun..

Manje - Manje!!!! Kau sangat bagus. Aiskrim jagung opah tu the best in the world dan aku baru merancang nak buat flavour jagung cam tu.Pehh ade serpihan2 jagung tu mmg aku tak leh loopa laa.Opah tu dok sebaris dengan rumah Suhana Pak Wan kan..kan..anak opah tu one of my client tau skrg one of the listed electrical contractor kat PErak okeh kedai dia depan Esso..

nizam_5282 said...

Ada peti ais rupanya... Patutla cakap takde duit... huhu...

» NAJA « said...

keprluan perlu di dahulukan

Sal Abdul Rahman said...

nok, jaga la kalo mak dtg ko x hidang eskrem msia ko perisa MILO! jager la!!

Dayu said...

hehehheh..ok lah tu
mana ada leper...za, pe kata try tambah baking soda skit
baru kembung je ..kot...