Sunday, June 21, 2009

Such a great moment...

Yesterday rushing back home afta work..need to attend my kelig wedd. in Seremban. Since this is my 1st time attend wedd with my HUSBAND and it such a great moment dude! Exciting inside, when need to introducing your soulmate to everybody "This is my husband" Ohyeah! Even myself belum lagi rasa selesa dan sesuai dan sangat malu untuk adapt the new environment macam tu. Kekok. Contohnya macam nak say something to him esp. creating the most sadnesss phrases (nak mintak tolong dia je padahal)..rasa macam nak cakap "ala..u kan suami i...u boleh tolong bla bla bla tak" Hah! Seriuos im stuck there people! Same goes masa engaged dulu, permulaan nya sangat kekok utk introduce "my fiancee" Tapi lama lama ok dah.. But feel deep inside..its wonderful!!
Tapi mr.BBA berlakon cool dengan guwe. Di mana sesudah selesai majlis di Ipoh tempohari, dan semasa sessi mengemas rumah in the evening, dia dengan penuh kekonfidenannye called my abah as Abah jugak! Untuk pertama kali guwe dengar dengan rasa yang penuh 'woww'. Macam tu jugak bila tiba part untuk memanggil my PIL Abah & Mak..as my MIL also kekok dan tersasul as usual still remained herself "makcik" to me..Aha! Serious kekok but nasib baik cos i also called my parent Mak & Abah, now both (me and mr.BBA) keep on confusing bila masing2 cakap Mak & Abah dan soalan seterusnya akan di tanya salah seorang dari kami, "mak dan abah yang mana?"...Tadaaa...maka terciptalah gelaran Mak@Abah JB atau Mak@Abah Ipoh. Hah!



Ok back to cerita kawin tu, as semua officemate dah plan nak pergi lepas kerja, and since me and mrBBA tade ape program and mrBBA oso dengan senang hati memproduce air liur basi di rumah so joined them je lah. My kelig tu act. Pakistani and we all macam kesian lah cos his parent tak dapat dtg jauh sangat. He's such a good person lah, sebab selalu je belanja aku & kak Min :p.(tu sebab dia jadi such a good person hahaha tak lah dia mmg baik)..Dia kawin dengan orang Melayu kita and setiap kali terserempak dengan aku mesti ade je soalan pasal adat & kawin dia akan tanya dan kesian dia apabila prosedur dia tersangat lah susah mengambil masa 3 4 months untuk settle kan all the legal paper. Alhamdullilah selesai lah dia menjadi suami orang sekarang. Well nowadays kan banyak cerita2 scary pasal kawin dengan outsider ni..so govt tersangat lah strict, tp dia takde masalah cos my company come out dengan letters yang berakuan sumpah bagai untuk sokong application dia..maklumlah dia ni one of the skilled staff untuk bahagian mechanical di mana ada certain2 client yang hanya mahu dia saja untuk settlekan problem bila ada breakdown or failure. Anak emas.



For Shahid, if you read my blog..if laaa...Selamat Pengantin Baru to you & Niza!! All the best for your new life..me & Kak Min will never asked you to belanja us lagi cos we both know this will cause you trouble. Aha.



Shahid : Sumpah cam pahlawan kapur pulak engkau ni!
Dear: Please go swimming E.V.E.R.Y.D.A.Y kalau tak nanti jadi macam roti boom atau bola pingpong....larikssss :p

Pinggan sape paling banyak sisa tu?? Ahaha..


Puan Aiza.
Motif?

2 comments:

Dayu said...

u nak gi wedding yg ni lah eh masa kita chatting tu
tak rasa lagi pergi kenduri bersama suami, nak try la wiken ni

» NAJA « said...

yup..sempatkan..tp dekat je..kat seremban..

try lah Dayu..sure rasa cam artis sekali lagi..pasni tak rasa dah..