Sunday, June 21, 2009

Bosang Kedaungg

Inilah hujung minggu yang benar2 boleh rehat bagi kami sekeluarga..Pheww sekeluarga okeh! Padahal 2 orang saje. Drama lebey.



Punya la malas harini asyik terbongkang depan tv sampai cerita trek tett tett tv1 pun aku belasah tengok. "macam mana nak eja xilofon adik adik..." haha kuat volume aku pasang sampai mrBBA terbangun dari tidor..Haa tu la sape suruh tido siang kan.. aku sabotaj tu..hahahah



Speed internet pun tak tahu lah kenapa lately kadang perform ok kadang down macam ayam berak kapor. Itukah hint hint kepupusan zaman Celcom atau booth promotion P1W1Max depan guard house rumah aku tu telah menderamm semua internet connection kawasan ni demi melariskan promotion diaorang..Sabar dulu, esok esok kot pakej lagi murah haruss switch..


Harini plan nak lah masak ala ala Chef Wang..tapi sebabkan kemalasan nak ke kedai semua so terjadi lah option ..kite nak makan atau tak harini?? gilo tak makang..nak suruh guwe jadi pesakit parkinson menjelang tengahari nanti? So bermula la aktiviti treasure hunt di dapur. Since kawin memang we ols tak penah lagi soping grocery besar besaran beli sekadar stok satu dua hari memandangkan peti sejuk, kabinet dapur segala bagai belum beli lagi. So hasilnya adalah..





Bilis Cili Api al frettofedass (Abaikan chop mohor no 13 kuali tu. Baru katakan:)Ini all time fav my ex osmet makan ngan nasik panas2..Phewww



Altelurssgorengss



Bagus mrBBA tak banyak songeh makan tanpa berkata kata nampaknye.Ahaks. Tapi kalo hari2 aku bedal menu ni...merassaa lah kena zass nanti..So petang ni harus bermula aktivti mensevey peti sejuk dan benda2 lain as itu adalah item wajib perlu bagi sesebuah rumah kan. Dulu masa bujang mmg decide tamau beli sebab nanti tamau jadi orang nomad masa pindah randah tu kan..So any idea what brand yang bagus dan apa perbezaan pro & con nyer peti sejuk yang freezer di atas atau di bawah...

7 comments:

taichee~@! said...

Hehehe..

Kehidupan somi isteri sudeyh..
hahaha..

Tp aku doakan ko hidup berkeluarga ASAP~@! Pe lagi beb. lesen beso.

Adoyai. Teruja nya aku pun nak gaks..huk huk

» NAJA « said...

Iye sis..guwe still tak percaya guwe udeh jadik bininya orang..guwe masih rasain perangai guwe macam keanak anakan lagi sis..

InsyaAllah..semoga 'rezeki' itu akan kunjung tiba hendaknya.Aminn

sukahati said...

wahhh..aku ingat dah kawin masa untuk memblogkan diri akan kurang...tp ko makin meriah pulekkk....sehari 3 entry :P

sukahati said...

wahhh..aku ingat dah kawin masa untuk memblogkan diri akan kurang...tp ko makin meriah pulekkk....sehari 3 entry :P

» NAJA « said...

perkahwinan itu tidak menghalang apa apa :p gituu...

newlifenewbeginning said...

tak larat aku nak catch up dgn life ko..byknya entry! wah ketinggalan zaman gue hehe

anyway how's married life now? penat tak..hik2, eh penat la kan dah komen kat fb tadi hehe..

» NAJA « said...

Penat, tapi aku berjaya menghambakan diri demi internet ku..buat keje laju2 macam lipas kudung time hubby tgk tv aku tak pandang skrin tv aku pandang skrin laptop :p