Friday, May 15, 2009

4 Dugaan

Semalam lepas balik kerja sharp 5.33pm terus gerak ke KL
Macam yang korang tau aku punye ofis bukan lah tengah2 KL, aku di pinggir KL
So Jalan Kuching tu tak jem pun nak menghala ke KL
Sampai area Pudu rasa macam tak tau nak parking kat mana so decide untuk parking dalam Pudu je. Selamat pun selamat kan..
Then dalam beberapa orang yang aku janji nak jumpe aku lah orang 1st yang sampai..
Janji nak lepak kat A&W Sinarkota tu, boleh pulak dia under renovation..
Alahai terkilan nye tak dpt makan waffle and float dia kan noxx...Dugaan 1.
Then proceed la ke Mydin to kill the time sementara tunggu manusia2 lain sampai..
Apa pun takde rasa nak beli (eh tapi siyes ar aku menyampah la Mydin ni esp Mydin kat Selayang tu asal kuar pintu nak chopped resit, cam kelakar lah dia tau ke barang kat dalam plastik tu tally ke tak dengan resit yand di chop tu? Motif chop resit?)
Invest la beli CCTV ngan sensor canggih2 ye dak..Buang karan jerk
Then bout 6 something cik pengapit dan adiknya pun sampai..adiknya tu kes terserempak dalam lrt katanya..Saja ajak cik pengapit temankan nak try baju bertandang ni kan..
Then mr. fiancee yang tah dari mana celah2 KL pun sampai jugak..
Melepak di One Cafe sementara tunggu noxx dari bridal JB ni sampai..
Macam2 cerita keluar, kena pulak ada adik cik pengapit yang nonstop talking memang tergelaklah..
Antara topiknya ialah persediaan untuk bertukar kerja dan faktor2 yang malas nak tukar kerja baru..
Boleh pulak dalam banyak2 jawapan tu dia boleh bagi jawapan ni
"Ha kalo nak tukar kerja baru kena bersedia spare gula2 banyak, air masak banyak, nanti mulut jadi pahit busuk sebab mana ade orang nak cakap2 sangat ngan kite"
Ha ko penah terpikir ke benda2 cam gitu?? Sumpah aku tak penah.Tapi logik.Hahaha
Dalam pada sembang2 tu actually dari tengahari kat ofis lagi without failed dok calling2 ngan si bridal ni tapi haram takde respon pun. Dalam hati pikir tak pe la aku pegi je la KL tu kot kang dia sampai takde la kelam kabut nak g KL nak balik umah dulu kang aku malas dah.
Sampai la dekat 7 lebih macam tu kol lagi sorang dia boleh pulak cakap "ha? tah la mana dia ekk"
Boleh? Guwa dah panas ni!! Pas tu selang beberapa lama dapat sms dari dia
"i kat JB lagi ni, ada masalah sikit, lepas ni i pegi jumpa tailor amek baju u then terus gerak ke KL"
WTF!!!!!! Gile membangkitkan kemarahan lah.Ko ni nak meniaga ke tanak ha!!! Dugaan 2.
Boleh pulak dia tanya rumah awak kat mana? Konon2 nak datang area umah aku la tu.
Berangan lah kau!!!
Then gerak la balik sejurus kemudian.
Naik parking pudu tu di temani mr. fiancee, masa tu kepala dah weng2 sebab paginya bangun tido terkejut terlajak kan..bantai la muntah tak hengat donia kat toilet..Dugaan 3.
Then masa nak bayar parking cari plak tiket parking tak jumpe2. Sahih la aku dah tercicir kan.
Dah start kena bising la ape lagi. Terbang lah duit bayar deposit parking rm30. Dugaan 4.
Aku dah tak boleh nak pikir dah.
Apesal la dugaan datang macam ni saat2 akhir ni.
Sabar banyak je la...

8 comments:

nizam_5282 said...

Aku bab lain tu bolehla diterima akal... Tapi bab tigepuloh hengget tu nak tergelak aku... Muehehe...

sukahati said...

gile tabah ko menunggu bridal dr jb tuh :p
tak amik ainul kaa jd pak andam :D

newlifenewbeginning said...

dugaan 2 yg tak tahan tu..ish sabo je la.

» NAJA « said...

Mazli - Ko mmg suka bab aku terbang2 duit ni kan...xpe xpe..tunang aku tu keje nye chop kepala agung tu je..

Sue - ko leh imagine tak mcm mana jadi nye roper aku kalo ainol jadi pak andam aku? mesti jadik sebijik mcm tat buah yang di buat khas untuk harijadi aku tahun lepas masa main bowling..muhahahaha

mieza - Itu la mieza aku dah pening kepala tak hilang2 dari semalam. ni pagi kol sms haram tak jawab. duit dah bayar tau..kalau tak bayar tu lain citer. tadi pagi terbaca sms dia smlm dia kata mak dia merajuk kene pujuk lama tu pasal tak dtg KL.Boleh? Mieza aku dah tak sabar nak langsaikan semua ni..Aku dah tension ni...

Korang2 yang nak kawin ni tak de ke masalah..aku tengok best jer...huwaaaaa

Anonymous said...

motif sgt kalo ade kt sinarkota, tanak msg2 mak lah!!
hambik padah nye..lain kali msg mak tny pasal A&W tu bukak ke x?? ofis i bukan nye jauh pown dr tmpt u nk melepak kan...ala2 mcm lompat kijang, dh smp dh A&W atau mydin tuh..
tp...memang ketabahan sangat bile u byr RM30 itew. good job girl!!

Dayu said...

issskkk
naja nape jadik lagu ni...
hmm..tp nk tanya, nape try baju kat KL, klau u all balik JB tak ke lagi mudah...
boleh melawat mak ayah sekali..

dah bayar banyak ke??
tak pun u gegar je kedai dia kat JB tu..main2 niaga gini tau

Sal Abdul Rahman said...

motif mak mrajuk x leh dtg kl? hara* jad*h!! aku lak yg emo raser nyew..pnat pengantin merempit dtg kl taw!! semata-mata nk makan yee mee one cafe kah?

jaga dyer kalo dyer coba2 nk mpermainkn nyah aiza! mak cocok mata dyer taww kero nt!

» NAJA « said...

Mo - u bukan di wangsa maju ke? Mana lanak tau kan....Kalo tak merasa la i di belanja gedabas oleh seorang executive muda muhahaha

Dayu - Dah balik dah weken lepas. Baju tu dia jahit salah. Tah ukuran sape dia amek tah dia letak rata2 tulis atas kertas jer masa measure badan i aritu. Dets y salah dia so dia kena la keluar duit cari kain lain bunga songket yang sama..dah tak larat nak balik dah so dia kena datang KL bagi saya fitting baju tu.

Nox - Kalau dah dasar pondan tu memang pondan jugak lah. Merasa la kena makian kata2 nista dari mak hayam kan..Geram nye aku..Dia ingat pak mertua aku tu pakai air lior ke bayar 2 3 ribu tu ha!!