Friday, February 27, 2009

Selalu tak boleh :c

Aku selalu je berjanji dengan diri aku bila time keje/ waktu siang yang bahawasanya sebelah malamnye aku nak tido awal kalau paling lewat pun pukul 10 supaya aku dpt rehat yang cukup bila waktu kerja.


Sesungguhnya itu tipu tipu belaka kerana bila aku dah pegang lappy tak reti pulak mata aku ni nak terkatup sampai la pukul 1 pagi mcm tu…kalau lepas maghrib tu tak on lappy cam tak best pulak kan..nak tengok tv pun aku bukan suka tengok tv sangat..Beng betul aku dengan diri aku ni la..ha bila time siang/ time banyak keje mula la macam menangguk ikan di air yang keruh tersengguk2, mata tak nak buntang2 langsung..macam ade gam UHU bawah kelopak mata ni..Beng jerk!


Aku selalu jer amek minyak Cap Kapak sapu bawah kelopak mata..Ade sekali tu aku sapu2 sikit minyak cap kapak atas kelopak mata konon nak bagik mata terjegil..sekali tertumpah ko dalam bijik mata aku ni..Gils babs tol time tu.Ade dekat 15minit aku tak boleh bukak mata ko! Kejap je hilang ngantuk, pastu kecik balik bijik mata aku ni..Hangenn jerk! Nasib tak jadik Kassim Selamat kalo tak selamat dah Inna aku ni..


Badan aku ni kalo aku tak cukup or tak puas tido (tido yang mimpi banyak episod) mula rasa malas macam di sampuk jin aprit jer…Nak lay down jer rasa..
Tak yah nak bebel2 aku time tu nak suruh buat tu buat ni.. Memang masuk angin keluar asap dan tahap pemikiran aku pun merundum jatuh dan jadi macam bodoh bodoh alang..


Any suggestion dari u ols tak macam mana nak menghadapi masalah mengantuk di siang hari terutamanya waktu di pejabat????

6 comments:

nizam_5282 said...

Suggestion aku:
Ko silap la tertumpah sikit kat mata ko... Patutnya ko masukkan minyak tu sehabis mungkin... Mesti mata ko akan buntang sampai 3 hari... Pastu, pakailah topeng lanun...

» NAJA « said...

ade aku jadik pendekar mata kencheng naik pelamin nanti ko nih..saje sabo i tawwww...

Dayu said...

sama la kita naja
i pun selalu mcm tu..konon nak tido awal
bertekad tak nak on lappy lgsg balik keje tu, takut kusyuk melampau
tp on gak
last2 kul 10 baru nak mandi
pastu smbung balik..

hahahahahah
addicted sudah

» NAJA « said...

kadang2 tu bukan buat benda berfaedah pun..baca blog orang ape la..geramm jer..

Anonymous said...

i ade petua...main tido2 kt meja tuh...alih2 sure u ngantok dan tetido ar kt ofis time keje ar
-momo-

SKIZO_SKY said...

baik macam akuk, tidur lambat bangun lagi arr lambat..kalau ko orang drop area damansara tuh kall laa nak lepak uptown, kedai mamak atau lepah tue terus nak gi azan subuh kat surau. wa no hal beb...