Saturday, May 24, 2008

The 14th Entry

Nampak sangat bosan tahap gabuS kan..Nak pecah kepala aku dok ngadap pc ni..Nasib baik aku dengan jaya nye telah merancang untuk datang lambat, kalo tak makin sakit kepala aku mengadap pc dari pagi yang gelap kini sudah terang..Dan aku berjaya datang lewat sejam..haha..


Adoiiii i'm in AF FINALE mood ar..Bongok ar kene keje..bodow betol arr..&@#$!!+^#!!!!!
Aku predict Riz or Stacy lah menang..Nadia bukan tak leh cuma orang ramai dah kata dia expose gedixxNess dia di saat2 akhir nak final..Dah tentu AF ni fomfuan jer yang terover suka dah tentu lah kaum majoriti tu tak sokong and tak suka dia.Kena pulak pompuan2 tu suka Riz..haaa mintak pulut lah ko Nadia.Ada ke orang pompuan suka benor tengok orang pompuan lain gediXXx??Tapi suara dia sedap..Pada padangan individu macam aku ni..pada aku suara Nadia lagi vaSS dari suara Stacy..Jarang dengar dalam industry kat Malaysia ni..Tapi sebenar nye dalam hati aku nak dia atau Riz menang..Stacy tu dulu aku tak suka sangat..tapi di Sebabkan hati aku terlalu obSes sakitnya menengok si Nubhan si dagu juih tu..So aku tetiba rasa aku pasrah je Stacy menang dari bagi si angsa bajet henSem bajet suara gemerSik tu menang #@&*()@$%!! Si kutip tu plak suke benor mengenterprem kan si DJ ni..Puhliss lah!
Toi pun jangan di pandang enteng..aku tau bukan kehendak dia..aku tengok dia macam dah pasrah sejak sekian lama setelah banyak lagu yang dia rasa dia tak leh nak bawak..Mungkin dia rindu kat anak dia..Muka dia ade sekali tu betul2 dah macam tak tahan nak kuar..But y still in da finale? May be u ols can ask to the Johorians out there..
Riz tu 50 50 lah rezeki dia malam ni..Setahu aku orang Perak ni macam hazab jer sket bab bab nak ngabih duit ngundi2 nih..kekeke termasuk lah AKU..Aritu aku dapat credit bonus dari DiGi ade lah beberapa puluh...So ada balance lagik..aku dengan jayanya Sedekah kat Anandha Krishnan 5posen untuk Riz! Saje je..haha..Tapi kalo Riz menang...Huhhh aku nak buat hidung kembang kuncup kat mr.S..
So kesimpulan nye lantak lah sape nak menang pon..Toi ke, Nadia ke, Riz ke, Stacy ke, JANJI jangan NUBHAN!!


Aku ni 2 3 menjak ni dalam mood membaca..Ade jer tangan aku gatal beli buku.Haritu balik Ipoh pun sempat pegi Novel Hut kat Giant tu..tapi dah tak banyak choice lah..Aku nak cari buku2 motivation dan Novel DBP..Sekarang aku dah BANNED novel ALAf21 ke ape ke..Lemas lah aku baca novel jiwang macam tu..Tak membina langsung..balik2 percintaan terhalang lah, anak derhaka lah, kisah orang2 kaya lah..Novel DBP banyak yang berkualiti..Tapi jarang orang let go buku2 macam tu..Salu orang buat koleksi kan..Memang aku suka membaca.Cuma takde masa jer nak membaca dengan sakan..Dulu kecik2 aku suka benor membaca sampai dalam jamban pun aku dok baca buku :p Dalam jamban tu aku suka baca Kamus..Kamus 3 bahasa Chinese, English and Malay..Best sangat kamus tu. Dia ade ajar cara sebutan ketiga-tiga bahasa tu PLUS ade gambar orang lidi supaya lebih details lagi maksud dia...Aku ingat tu bapak aku belikan kat Super Kinta yang dah tak wujud lagik kat muka bumi nih..Tapi aku tak reti pun cakap Cina..haha..

Ni lah novel yang buat mata aku bengkak sehari suntuk..Best giler
Nampaknye aku kenalah beli buku firsthand jugak..Tapi takpe..minat punye pasal tade hal lah..Sekarang bilik aku pun dah penuh dengan buku2 dan majalah..Aku punye magzs tu yang lama banyak giler ar....kalo buku takpe simpan lama2..tapi magz ni mcm tak sesuai jer..nak buang sayang arr...rasa macam buang duit plak...ke ada tempat2 yang nak recycle magz2 lama ni di samping ada keuntungan timbal balik??..Any info let me know okeh!

2 comments:

sukahati said...

super kinta dah tak wujud ker???

Najashukor said...

dah inna dah cik sue oit..;P