Thursday, June 7, 2012

MQRS Turns 2


Biodata Saya

Nama: 
 Muhammad Qhalyf Rizqy Bin Muhammad Shukor

Tarikh Lahir: 
7 June 2010

Masa: 
8.10pagi Emergency Caesarian (Fetal Distress) 2.8kg by Dr. Elaiyana

Tempat Lahir: 
Hospital Selayang Selangor (Saya anak Selangor!)

Minuman Kegemaran: 
Susu Dumex, Susu Coklat Dutch Lady, Nutrigen dan Air Masak mama paksa 250ml sehari

Makanan Kegemaran:
Kwey Tiau Goreng Mama, Ayam KungPow Mama, Gulai Taucu Mama, Nasi Goreng Cina Cikgu Zue, Roti Perisa Jagung Gardenia 70sen, Sayur Campur Mak Tok, Buah Kiwi, Oren, Anggur & Epal Merah, Calsiyumm perisa Mango & Strawberry

Hobi: 
Punggah toys, baling2 toys (antena remote control hadiah bayam bengkok :-( ), repair2 toys, main periuk, main senduk, main tulis tulis, main buku buku, main air, tengok TV katun dan nursery rhymes, lari2 lepas mandi, nangis masa nak sarung baju lampin dan seluar, mengigau dalam tidur lepas tu bangun mengamuk

Baju Kegemaran:
Baju tidur CARS, baju yang ada semua gambar kenderaan dan baju baju jalan sebab kalau pakai mesti nak pergi keluar berjalan

Kasut Kegemaran:
  Selipar Kedai 2 Riyal beli kat Mekah, Tak muat dah tapi nak pakai jugak, Kasut pre walk Kiko umur 6 bulan,dan sandal Angry Bird tak muat juga sebab kasut tu mengecut mama letak dalam kereta


  Ini masa 5 bulan dalam perut mama kite


Ini hari ke 3 ada sikit jaundis sebelum boleh discharge


Ini raya kat rumah Moyang last year dekat Stulang


Ini terkini seminggu sebelum umur 2 tahun :-)



video

  Ini video kite azan, mama kata abaikan suara petir tu, hehhee

  Mama hari2 kalau boleh tiap saat mendoakan keberjayaan kamu dunia akhirat, yang penting jadi anak yang soleh, kerana Allah mengurniakan orang yang soleh dengan 1001 kebaikan. InsyaAllah..

Selamat Ulangtahun Kelahiran yang ke 2 anak mama :-)








2 comments:

sukahati said...

ala...awak takder buku biodata ker? kita nak tulis jugakk :P

RZMs Mommy said...

kakakaaa....sibuk lah auntie suka nih. nnti dia buat laa tu...mama dia punya buku biodata dulu dh penuh...so kna bli yg baru utk dia. x bley smbung :P

happy besday sayang ibu!!! love u alwaysss...