Tuesday, January 17, 2012

Setelah 6 bulan

Sedar tak sedar 6 bulan dia tak demam. Selalunya batuk dan selsema saja yang kronik. Last dia demam rasanya lepas balik umrah tu sekejap, tapi tak serius, demam demam unta saje. 1st dia demam teruk masa dia masih bayi lagi dalam 4months kot yang pukul 3 pagi aku ke Hospital Selayang tapi tak admitted pun.

Sabtu lepas ambik dari taska, dengan cuaca yang sangat panas melenting2 , pagi tu dia memberakkan diri so pukul 730 pagi tu aku dah mandi kan dia dengan hot shower. Pagi tu aku rasa agak sejuk tak sampai hati nak mandikan air sejuk yang selalunya mmg kebiasaannya dia mandi air sejuk saje. Tup tup demam pulak dia takde angin takde ribut. Highest kepanasan dia pernah dapat iaitu 41. Ke salah aku sebab bagi mandi air panas? Bad mama! Kemuncak panas masa Ahad malam Isnin while Babah tengah struggle dengan battle final paper killer paper hari Isnin tu. Masa tu memang dia lembik habis. Aku spa kan dia dengan air asam jawa hah hah hah..


Doktor tengok tekak dah merah, nampak macam nak naik geraham yang ke 4 yang super power punya kesakitan kot muhahaha...1st time guna ubat bontot jakun gila aku. Tapi 4 jam je dia dah panas semula balas lagi dengan ubat syrup tu bersama antibiotik..Baru lega dia tido sampai jam 9pagi Isnin of course aku pun tgh gloomy with pre menstrual syndrome nya + Monday Blues nya + tak sampai hati nak hantar dia ke taska sebab masih  ek ek ek manja nak melekatnya. Maka MC lah daku..Adoii habis rekod takmau MC 2012 aku tau, tapi demi anak aku turutkan juga. (Nasib baik pegi OU petang semalam tak jumpa sapa sapa :p)
Ohh best di OU bukak kedai HOME 4.99 tu pulak. Kedai tu je la yang taraf taraf aku hahahaha....CNY deco dekat Ou this year tak best. Recycle sikit2 deco masa Christmas hari tu ..Gagal!...

Suhu masa senja Ahad tu
Spa with Asam Jawa hahaa
Semalam pagi tika dah sihat...boleh main slide 1 rumah dengan bedak.

2 comments:

Iszuanie Ilias said...

hehehehhehe mujur demam kejap jer... gud boy dear qhalyf....

» NAJA « said...

thank you sateh..nanti belanja satey ye