Tuesday, December 28, 2010

Gigitan Cinta :-)

Sengsara aku tengok anakanda tercinta ni tiap tiap pagi. Most of the time kalau kata dalam seminggu tu 2 atau 3 kali mesti ada gigitan cinta yang aku tak pasti dari nyamuk atau cik semut merah kecik. Punya la menyapu mengemop menspray bagi nyamuk dan semut jangan datang dekat dia. Alih alih ada lagi. Makin teruk. Apesal yang suka sangat makhluk makhluk ni dengan budak tecit ni ah..

Tengok ni baru tangan kanan dah ada 4 bites dari tapak tangan sampai ke lengan
Sori gambar blur, si gambar tak reti dok diam nak snap susah. 2 bites dekat muka
Ini antara penyelamat, Buds Clear Lotion tu jenuh dah aku lumur 1 badan bau dia sangat kuat, dan 21st Century Balm tu kena sapu cepat2 once sedar dah kena bite supaya merah itu reda dan hilang kalau tak seminggu tak hilang kesan gigitan.
 
Sampai semalam masa dekat klinik, ada sorang budak umur dalam 5 tahun, boleh dia cakap "sian baby tu banyak gatal gatal" huwaaaa QRS mana ada sakit gatal gatal...Nyamuk dan semut yang gatal pegi buat gigitan cinta kat dia...Any idea? Aku dah buntu habis nak cari jalan nak hapuskan semut terutama nya. Ubat serangga semua tak jalan..Perlu ke panggil pest control?

7 comments:

sukahati said...

kene kat skolah kot?

Iszuanie Ilias said...

huhuhuhuhuhu sedey2... hurm... betui la ckp suka maybe kat school kot...

» NAJA « said...

kat rumah.. sebab gigitan 6 tu masa Ahad nak ke Isnin. Pagi2 isnin tu bangun tgk dah ada. Ada semut kot atas katil tapi takkan aku makan dalam bilik kot..Pelik2..Kat sekolah banyak nyamuk pulak..tapi aku dah bagi baju lengan panjang. ha ko peluh2 anak aku kul 4 petang dah pakai baju tido tgn panjang..haha

IbUGojESss said...

kamu bli ridsect yg kertas kunin tu..aku lupa laa apa full name dia. bila bukak kertas tu jd cam kipas, kaler kunin. xde bau & murah. lalat/nyamuk/semut x brani rapat...umah aku pkai tu jer. xde smbur2..

Sal Abdul Rahman said...

siannye..abeh lengan gebu tu!

» NAJA « said...

Amy - Aku tau kertas kuning tu tapi tu la macam tak berkesan je..sabor je lah

NoNok - Haah kan..tian dia melah melah tangan dia

Superstar Suri said...

alalalala cian nyer...