Monday, March 29, 2010

Kembalians


Blog ini sudah lama sunyi kan! Masuk tetap masuk kadang2 untuk tengok blog kawan2 lain yang rajin update..Bukan apa 2 3 menjak ni rajin terlebih kan buat kerja2 ofis yang takkan habis (konon!) (tipu je padahal kat FB wujud je aku kan!) Kalau blog ni, perlu fokus dan konsentrasi yang konsisten nak menulis..tak macam fb singgah2 jenguk boleh tutup semula..

Terima kasih pada yang rajin drop by and drop comments even aku tak balas tapi aku baca jawab dalam hati okeh..Ngeh ngeh..Abe Long you seems like the last to know lah! but anyway thank you very much!!

Perjalanan hidup yang agak panjang kan selama tak update ini..rutin berjalan seperti biasa tapi MENARIK !! Tak lupa dan masih belum terlambat untuk ucap Selamat Pengantin Baru kepada kawan baik saya SAL dan tak lupa juga kawan gossip lelaki saya MAZLI..Semoga perjalanan hidup korang bertambah baik lepas mendirikan rumahtangga ni..Amin…

Journey sebagai isteri dan seorang perempuan mengandung juga bertambah best. Sebab apa? Sebab kalau suami sedang gigih bermain game aku kini telah ada kawan untuk cakap..aku cakap baby tendang..aku cakap baby tendang but this only happen bila aku santai2 lah…aku tengah sebok dia senyap..Bagus!! Paling best benda yang paling aku notice bile dia dah mula dengan suasana luar..bunyi tv bunyi air shower bunyi air paip basuh pinggan..hahaha best!! Bunyi dikir barat pun layan beb! dan mula bertindak kalau pencahayaan terang..Macam contoh kalau pukul 12 malam aku masih belum tidur dan masih bercakap2 dalam terang dengan ayahnya..dia pun macam bersembang jugak..tu belum lagi aku guna kuasa Maglite kan..tapi tamau lah.Aku tak tau ini perasaan aku je ke sebab aku boring2 aku layan dia atau aku ikut fakta2 kat web web ibu mengandung tu? Hantam sajalah labuuu...janji ada gerak cukup bagus.


Sekarang movement dia pun dah kene rekod..Ada hari by 11am dah cukup 10x..ada kadang sampai pukul 6 petang baru laaa cukup….aku ambik kire movement yang betul2 kuat dan berkualiti je..Tu kadang2 risau jugak….Malas la semata2 tak cukup 10x aku kene usung perut pegi hospital kan..Ok come on baby lets move your body inside!!


Antara 2 warna gender yang bertanding dan dengan ini officiallynya (lepas di confirm oleh Doktor Masturah dan Doktor Khairina) pemenangnya adalah warna BIRU @ baby boy !!!! Clap! clap! clap! Walaupun ayahnya ada geng sesame jantina kan, but in the other hand selalunya bond anak lelaki dengan ibunya lebih strong!! Ye! akan ku pastikan!!! (hahaha gelak gile kuasa) jangan harap dapat seret anak ku ke kolam pancing habis nanti ketip2 nyamuk segala (arahan pertama!)

Persiapan dia pun belum la 100%...masih belum cukup..ikutkan nak beli je smua baru lawa2 branded2 ha lepas tu kite makan megi ye anak ku..Hahaha ala kadar saje lah..nanti takut membazir pulak..beli2 lepas tu tak pakai..So masih ada masa sebelum pack up bag next month untuk beli ape2 lagi..Kepada kawan2 yang tengah menunggu hari nak dpt pegang baby sendiri secara live aku doakan korang semoga mudah bersalin dan baik2 semua nya..Kepada yang expecting happy happy selalu ok...Kepada yang masih mengusung perut belum due lagi..Kite enjoy!!!

4 comments:

nizam_5282 said...

Ingat gak ko kat aku yek? Ada gak nama aku... hehe... Terima kasih ucapan anda...

Jaga baby bebaik, jadi ibu yang baik, isteri yang soleh. Sekarang baru aku tau kehidupan sebagai suami bukan mudah seperti yang disangka. Ekeke...

» NAJA « said...

Ye terima kasih !! Kalau dapat keje DSH lagi terima kasih! haha..

Skrg incik sudah tahu kan..Apa yang pasti buat lah yang terbaik dan bukan lah mudah untuk memuaskan hati banyak pihak..

Sal Abdul Rahman said...

Tq..tq..huhuhu aku pown baru jenguk belog arinie..wakakakaka keji tak??

C u soon!

eyswanie said...

hhehhehehe... sukernyer jaja... n the best thing is i like it.... hehehhee happy lovly mother to be...... semoga sentiasa berada dalam lindungan ALLAH.... alwez be a great fren of mine ok.....