Tuesday, December 15, 2009

14 Weeks

After a few months lepas check up dengan private clinic dan mulai trimester ini both of us decided to register dengan Klinik Ibu dan Anak Kerajaan. sebab after seeking advise dari orang orang penting dan termasuk mak dan mak mertua memang aku akan deliver di govt hospital..Lebih banyak pro dari kontra nya.. Lain lah kalau tersangat mampu utk deliver di DSH tempat Erra Fazira yang ade doctor yang bagus..Based on my sis experience pun masa my nieces yang 2 orang tu ada problem admitted to Pantai dan Pantai pulak surrender and reffered to govt hospital..and that's it!


So semalam sesudah subuh dah keluar rumah (macam jauh sesangat padahal belakang rumah je) since appointment dah buat so senang keje dan angka giliran pulak 1002 sebab nye aku ngok ngek tatau mana letak tempat tekan no tu..tgk ade orang buat baru terkulat..So macam biasa lah rutin menunggu tetap terbaek punye. Tapi sangat berpuas hati sebab every single thing dia check. Dan sila pasrah kan diri untuk hadir ke kelas kelas ibu mengandung selepas ini dan bersedia lah untuk berunpaid leave kerana tidak mungkin kelas kelas itu akan habis dalam masa 2 3 jam..


Semalam untuk BP level semua ok, blood test ok dan tunggu next week untuk check diabetes samada ada atau tak dan bersedia untuk minum air gula Huhhhh!! Report semalam pun lebih kepada "ibu sihat..perlu REHAT (rehat ni kene highlight sket haha)


Dan moment yang paling syok sekali masa scan baby..Last scan adalah masa confirm pregnancy dan masa itu dia hanya macam seketul darah je..now almost 4 months development dia sangat superb!! Masa ni i was alone cos lepas 2 jam husband tunggu kat luar aku suruh je dia pegi keje dari jadi pak guard kat luar..Betapa happy nya tengok baby tak duduk diam rupa nya kat dalam tu. Aku tanya Dr.Khairina (same age anak 2 sangat comel dan loklak)..Gender tahu stage bile..Dia kata bulan ke 6 nanti dan awak tengok dia dah ade tangan kaki kepala betis jantung ni dah patut bersyukur..Ye bersyukur sesangat!!


Doktor cakap uri aku masih dia bawah..Hopefully akan naik nanti..Erkk what is URI? hahahaa


Maybe development dia dah besar ni kan....

8 comments:

Ms.Silent said...

xsabar nye nak tahu perkembangan selanjutnye!!!! he he he

sukahati said...

yer...mengikut cerita pengalaman2 aku bergaul ngan kakak2 kat opis neh....mmg deliver di govt hospital better daripada bayor riban2 kat private sbb anything happen ms nk deliver...tetap kene hantor ker govt hospital...pehtuh merasa laa kalo takder rekod kat klinik gomen...kene marah ngan nurse sbb report tak complete macam govt :P

» NAJA « said...

Ms. Silent ~ I pun nak tahu gak progress u mana tau since dah berumah baru bersuasana baru dgn mr. johnny starian awak tu..Hehe


Sue ~ Mak aku dah mmg keje govt hosp so mmg 100% suh g govt hosp. Mak mertua aku plak kata kalau p private dia kalau boleh nak suh operate je cecepat sebab banyak untung leh dapat...tp bab selesa tu tak leh nak kata la kan kalo compare to Govt..Tapi since experience kakak aku so aku pun mmg 100% decide for govt hosp..Hehe

mieza said...

haaa layout camni la baru ceria sket! hehehe

» NAJA « said...

tapi aku punye takde salji cam ko lahh hahaha

Ms.Silent said...

erks..saya pon dh excited ni wak! he he he...moga2 dgn penghidupan baru ni..dpt la org baru! ha ha ha ha

Sal Abdul Rahman said...

saya pon excited dh nie!!

(err..ape peseii aku nk excited sama ek? ade aku kisah? aku nak excited jugak!!)

kekekekkekeke!

» NAJA « said...

Excited cepat...Yash awak betul betulkena banyak kan hormon hormon gembira dalam badan ok..supaya next month saya dapat update terbaru dari blog awak hehe


Yah ~ Ko sabo! hahhaa lepas magrib 13/3 baru leh excited ok!!