Monday, November 9, 2009

Banyakkan BERSABAR

1)

Client 1 : Hello Cik Aiza, this is super urgent can u help me to forward by email an original catalogs as I need to submit this tender before 12pm

Me : Erkkk last time emailed to you already whatttt….

Client 1: Lupa la malas nak cari balik


2)

Client 2: Aizaaaaaaaaaa cepat tolong kami takde spec untuk rating tu…cepat fax kan..Call u on Friday u cuti

Me: Lama punya kan dah bagi?

Client 2: Tah la letak mana..hilang…Tolong ye..

Me: Tak efisyen langsung lah u all ni (dalam hati berdas das lagi maki hamun)


3)

Client 3: I want the overall dimension, pls figured out ya, I call your salesman Mr. XXX but until now still no answer.

Me: Pls refer to the catalogs Sir!

Client 3: Where? I don’t know la where to find out..

Me: OMG!!! Later I’ll email back and highlight which part ok. Give me about 15 min times.


4)

Client 4: Aiza, I’ve faxed a BQ for you, kindly quote me before 12pm. Urgent..Please yaaa…

Me: Ok.



In 30 minutes times aku terima smua call ni.Apa korang fikir untuk panggilan seterus seterusnya untuk aku till 5.30pm ni??

a) Aku gembira sangat!!
b) Aku sedih dan terharu
c) Aku ingin hamburkan kemarahan sepuas puasnya?

Pengsan!! baru 3 hari cuti..belum 60 hari lagi!!

Ohhh Tuhan berilah gaji tahun ini menjadi 15 bulan = Bonus 3 bulan pleaseeee…!!!

3 comments:

Dayu said...

heheheheh...rutin keje yg tak pernah habis
try lah apply gomen aiza
i rasa bila dah kawin,ada family ni, nantia da anak pulak.. menjadi pegawai kerajaan adalah terbaik..

and absolutely, i doakan u akan dpt 3 bulan bonus taun ni

Sal Abdul Rahman said...

bukan ke mak dh ajar kau cara2 menghina secara professional nok? silakan...ape tggu lagi?

» NAJA « said...

Dayu ~ Memang idaman tapi rasanya dah umur2 gini tak de rezeki dah ngan gomen...but doakan utk my husband pulak...

Sary ~ Dalam hati sajork...mulut terPAKSA selotep kang dalam perot dgr kang naya mak