Thursday, July 9, 2009

Harta



Niat di hati terasa macam tak nak update ape2 pun hari ni
Tapi tengok traffic keluar masuk dari subuh lagi..kesian nye
Tak sangka ada jugak orang baca blog saya tapi kenapa jadi silent reader sahaja..
Drop la ape2 boleh tambah kenalan kan..Ala blog ni takde ape2 pun..kisah hidup manusia normal yang tak punya harta berjuta pun..Tak apa kalau awak awak semua selesa begitu..saya tetap hargai! Kerana...saya pun pegi blog orang senyap senyap..haha






Hari ini saya banyak tengok dan survey apa yang saya nak beli untuk bulan ini. Terasa macam banyak je duit tapi sebenarnyer NON ADO. Dah lama kan tak cuci mata selain bab2 atau barang2 kawin, sekarang dah bulih dan back to normal..tapi tunggu poket normal dulu kan suami kan kan kan..Haha






Kesian suami saya. Dah berbulan dia tak buat aktiviti tercinta dia. Saya tak larang pun..Sila sila..jangan bagi saya ikan besar lori suruh saya siang sudah, takat nak gosok gigi ikan tu saya handal lah..Kalau nak siang pakai pisau potong bawang kat rumah ni..Sendiri imagine lah ikan tu transform jadi ape?
Nampak benar cam dalam hati dia "nak pegi mancing lah..tapi alaaa..nak pegi ke tak nak ek.."
Haha sila buat pengakuan cepat!!
Pastu dia main main dengan benda benda tu masa saya tengah makan nasik depan tv (selekeh!)
Dia suruh saya pegang tali dan ala2 joran tu, (saya makann je nasik tu sambil pegang je la joran tu dengan TABAH padahal saya nak cakap kat dia ..nape..u bajet i ni ikan tangkapan u ke? ikan jos? ikan beracun? dugong jadian?) Hahahahaha takde takde gurau je..ye ye sekarang dah jadi isteri ayat harus FILTER. Harap maklum. Jangan speku lebih :p





Ini adalah benda yang di belek2 kalau takde ape yang nak di buat. Sumpah tak paham ape kepuasan yang dapat dengan memancing ni. Hanya dia dan mereka mereka je yang tau..Rasa2 antara beli barang pancing dengan beli HANDBAG MARC JACOBS mana lagi best????

***Updated Version >> Dia sangat gembira di Kolam Selayang..saya buat buat tido pengsan tak nak ikut..hahaha tak koser mak nox..

7 comments:

nizam_5282 said...

Ada kawan leh buat gi mancing ni... Habisla ko, duk umah sensorg...

» NAJA « said...

Aihh lama dah dia berkecimpungan..
Lepas kawin ni je tak g trip pulau pulau..(jangan harap aku nak tinggal sorang kat umah melainkan dia sogok dengan material2 idaman aku hahahaha)

Kedai pancing depan Shell(sebelah masjid keponng) tu lah port...Pegi lah join..nanti aku ngan Siti pancing benda lain plak :p

Ms.Silent said...

Memancing pon seronok!!!! tapi...kalau dapat HANDBAG....lagi...........SERONOK!!!!

Perempuan...perempuan... :)

» NAJA « said...

Ms. Silent - Macam mengantuk je tunggu ikan naik..tu pun kalo naik kan..Hanya orang2 yang sabar je leh memancing ni...Ape2pon handbag tatap menjadi pooojaan hatiku :p

Dayu said...

dia suka mancing eh
ikut je lah naja,teman dia
heheeheh...tp tu lah kan, klaau kita tak minat..mmg carik alasan nak tinggal
i pun sama
baik tido je dr ikut dia merempit malam2..tak kuasa

» NAJA « said...

Dayu -nanti nak ikut gak ar kite rasa, nak spotcheck kolam tu ade apa sebenarnye..Haha..malas kan...nanti bila dah ikut akan timbul rasa "alaaa nyesal nye ikut"....haaa

newlifenewbeginning said...

ko dah lama senyap dlm blog aku siott..huhu