Wednesday, June 24, 2009

Kalau lah..

1. Kalau lah aku jalan jalan tiba tiba terjumpa satu beg berisi duit 100juta tapi tak pernah jumpe pun duit sekupang penah la banyak kali jumpe :p



2. Kalau lah selera makan aku boleh di kawal hanya dengan makan sekeping roti je
sehari dah tentu aku body figure aku macam Halle Berry dan duit aku tak luak asyik beli makanan je..:o



3. Kalau lah aku boleh jadi boss keje aku hanya tau sign cheque saje dah tentu aku tak payah pening kepala kena push dengan contractor dengan macam macam hal



4. Kalau lah aku boleh beli semua designer handbag/ kasut dengan kedai2 nye sekali mesti aku rajin je sedekahkan paperbag tu semua kat orang yang salu jer cikcur paperbag akuh :p



5. Kalau lah aku terer memasak macam Chef Wang atau Jimmy Oliver dah tentu aksesori dapur gerek2 belaka mana main senduk kedai RM2 :p


6. Kalau lah aku dapat buat puasa sunat setiap Isnin & Khamis tentu Allah suka tapi asyik tak sedar je jam bunyi :p puasa ganti pun belum setel huhu



7. Kalau lah dalam dunia ni manusia takde undang2 jiwa, lama dah aku zass peel peel manusia yang aku rasa annoying sangat sambil ketuk kepala dia dengan hammer suruh dia sedar diri yang dia je cam bagus padahal poyo!



8. Kalau lah aku lagi bijak dan rajin mesti aku dah ade PHD sekarang ni tapi aku malas



9. Kalau aku rajin dan bersemangat mesti aku dah pegi berenang tiap2 malam tapi masalah nya aku malas



10. Kalau la aku rajin cari duit sampingan mesti aku dah boleh tutup semua credit card bangang tu semua dan bayar habis loan belajar aku. Nasib MARA takde interest. Tapi aku ni malas, nak buat surat rayuan pengurangan pun tak bergerak2 lagi.



11. Kalau lah aku tak payah kerja kan bagus tapi ada sesuatu yang leh gain money dari rumah




12. Kalau lah aku ada mesin melipat baju dan mengemop lantai kan bagus...





*** Ni semua kalau kalau belaka jer..**veranganssss! tak sudah sudah!!

4 comments:

Dayu said...

biasalah kita
semua 'kalau...kalau'
sedangkan tau dah 'entah bila lah nak jadik kenyataan smua kalau aku ni'

naja...
mana lg gmbar kawin??
i dh kasik upload skit gmbr kat maran

» NAJA « said...

Takat berangan je i mampu dayu..
nanti kalo dapat dari my bro in law i apdet cam u gak slow slow..
kita kan artis..hahaa

Luv like this.... said...

kn bes kalau perkataan kalau tu jd nyata...hoho

» NAJA « said...

sentiasa berdoa begitu..kalau dapat salah satu dah cukup happy