Saturday, February 21, 2009

Super Duper Busy

Hi!

Yeah i'm a very very very super duper busy lately. Sampai rasa takde space kat otak

ni asyik pikir macam macam. Its been more than a week tak hapdet blog. Oh kasian!
-----------------------------------------------------

Since last week tak balik Ipoh and penuh dengan segala macam aktiviti.

Last weekend surprise jugak cos my future family in law tiba tiba datang KL.

Spending the whole weekend dengan they all. Aktiviti nya ialah melawat relative yang sakit @ PPUM dan mengiringi keberangkatan my brother in law ke Amsterdam.

Since setengah tahun dia makan gaji makan tido di rumah saje :p

Bahagia sungguh kerja dia..Time cuti tu bahagia la..Time kerja??

Kalo asparagus keje macam tu..matilah mak nangis airmata darah bertangki tangki

berkolam kolam dok teringat kat dia hari hari..Uh tak rela kau! Rela mak jadik ikan

paus ikat simpul mati kat kapal dia ikut jer berenang ke mana mana kapal dia

pegi..hahaha matilah konsep ikan paus bukan ikan duyung..



-----------------------------------------

The next day nye they all pusing2 KL hunting for the wedd favors. Mak ikut jer la

sambil tu boleh survey2 jugak for my side kan..Tapi tak de pulak yang berkenan di

hati aku..Terfikir jugak kenapa la aku cerewet sikit bab bab mcm ni..aku rasa aku ni

tak la cerewet sangat..Skrg ni boleh pulak cerewet esp bab bab wedding ni..benda lain

takde hal pun..Pastu hati ni cepat benar sensitif..Benci betol la aku ni!!

Mungkin sebab masa pun dah tersangat lah suntuknya untuk buat macam2..

Takut pulak tengok countdown kat ticker tu..Tapi! ye tapi..Sekarang ni tgh busy pun

boleh pulak fikiran tu merewang2 tah ke mana2..Aih..swing swing..Tak sabar nye nak

bergelar isteri kepada sang suami, menjadi half part for somebody, menjalani rukun

rukun rumahtangga yang sempurna, dan sebagainya..

------------------------------------------------
Tanggungjawab dekat ofis bertambah2..

Headache!

Perlu lagi pantas bertindak, lebih cekap handling any task given to me!

Menerima arahan dari 5 orang teratas bukan sesuatu yang mudah dan boleh sambil lewa.

This field mmg jauh panggang dari my previous field yang agak bersantai saje..






Currently i got 18 projects in hand:

1) Stesen dan Kuarters Pejabat Meteorologi, Kuala Krai, Kelantan

2) Klinik Kesihatan Dato' Kumbar, Alor Setar, Kedah

3) Kompleks Suruhanjaya Pencegah Rasuah, Bandar Indera Mahkota, Pahang,

4) Klinik Kesihatan Seksyen 19, Shah Alam, Selangor

5) Ibu Pejabat Polis Daerah Selama, Perak

6) Klinik Kesihatan Rawang, Selangor

7) Insitut Penilaian Negara, Sepang, Selangor

8) Bangunan Kolej Sains & Teknologi UTM Jalan Semarak, Kuala Lumpur

9) Bangunan Ins. Oseonografi & Ins. Akuakultur Tropika, Uni. Malaysia Terengganu

10) Klinik Kesihatan Temerloh, Pahang

11) Klinik Kesihatan Kuantan, Pahang

12) Sistem Solar Hybrid, Sek-Sek Luar Bandar Negeri Sabah

13) Kompleks IPPP & Makmal Kemudahan Penyelidikan Berpusat, Uni.Malaya, Kuala Lumpur

14) UiTM Cawangan Sabah

15) Klinik Kesihatan Taman Universiti, Skudai, Johor Bahru, Johor

16) Klinik Kesihatan Teluk Intan, Perak

17) UiTM Kampus Cawangan Permatang Pauh Pulau Pinang


***Pengsan berulang kali!!!

Dan ini menjadi kawan baik aku lately:-



-----------------------------------------------------

4 comments:

Dayu said...

kamu keje apa ni??
QS??
biasanya my QS frens yang dok ngadap iklan tender ni
pastu kena isi pre-bid

selagi tak kawen ni
boleh la layan keje kuat2
dah kawen nanti
'bos, sila jgn arah saya yg bukan2 ye'

» NAJA « said...

QS? Hehe bukan lah..Tak reti langsung part QS.

Saya part of supplier yang 95% deal ngan JKR(E) punya project,saya buat costing & budgeting untuk project2 JKR(E) before JKR(E) open tender,
dan saya la kuli yang akan melayan semua perangai2 hazab Elect.Con or Consultant Firm punya requirements dari part budget&costing, technical data dan sampai lah ke Suruhunjaya Tenaga & Jabatan Alam Sekitar punya part..Seksa tapi mencabar minda macam main sudoku..

Bila nak kawin ni..Ade terlintas dalam hati.."Syok nye kalau tak payah kerja bila dah kawin" tapi...Mcm tak boleh jer..:p

1) Sebab penat2 kite belajar tak kan ending nya di rumah saje
2) Nanti takde duit sendiri nak soping over2 memuaskan perasaan
3) Zaman skarang suami sorang keje mcm kesian pulak kan..

from ipoh to kuala lumpur said...

hahah itu projek gue. meteorologi kuala krai. hahahah

» NAJA « said...

yeke..
dah close la yek projek tu..
im not a contractor, but of the supplier for M&E
Work closely dengan electrical contractor lah kan sebab supply barang kat dieorg..
Btw..u are consultant or what?