Saturday, January 24, 2009

Sad & Happy



Semua orang dah tade mood nak keje maklum la nak cuti panjang..
Semua orang mood bergembira sebab bergaji berbonus dan berincrement..
Ahh bahagianya rasa..

At this moment aku rasa aku sangat bahagia dia kerjaya aku sekarang..Alhamdullillah.Di saat2 kawan2 menempuh dugaan hebat dalam kerjaya diaorang dan di tambah plak krisis ekonomi dunia..Even Malaysia pun tak rasa sangat kesannya tapi bagi yang kerja dengan MNC top management mesti sikit sebanyak goyang dan tekanan tu akan dapat jugak kite rasa. Semua orang jadi tension semua orang akan marah2 semua benda akan jadi silap cut cost segala bagai..Aduh..

Aku dapat rasa kan betapa peritnya dugaan..I will try my best untuk tolong korang..For me at this moment..u ols have to stay with the SHIT first..jangan berhenti dulu unless kalau dah dapat keje lain..Kita kan ade komitmen..Nanti sakit kepala nak buat arrangement..Cukup la biar aku sorang je yang rasa kepayahan macam tu tahun lepas..Benar2 perit..Bersabar ok..!

"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence"

3 comments:

Anonymous said...

i bukan tinggal u...i terpakse bergerak ke ipoh dahulu sbb takot jem. itupown i smp dlm kul 12 lebih gak ar. dh la kuar umah kul 7am...bangun pagi kul 615am...dh mcm bekeje ok.
nway...hepi holiday!!!
-momo-

amydala said...

yer jaja....btul ckp ko. yang mana keja co MNC mmg perit rasanya skang ni....no increament, no bonus.Rasa cam sengal je... But... have to be thankful to Allah sbb still ada kerja...compare to those 10k malaysians yg kena benti...huhuu. Wish best of luck utk ko n kenkwan kita in corporate & operation field yg lain...berdoa byk2 & bykkan saving yek

Suri said...

i hope everything dah sort out yea tentang majikan lama :)

i'll be here if u need help dear fren!