Sunday, September 21, 2008

My OldSkooll Time..

Semalam dengan jaya nya si Mazli ajak kawan2 lama berbuka..Ingat kami2 jer komuniti di Damansara je...Tapi dia ade ajak orang agak jauh gak(Jauh ke?)..Mau tak terkejut beruk aku di buat nye..Sendiri mau ingat ler..
Buka santai2 jer kat Mahbub Damai..Makanan masing2 beli kat param jer....(erkkkk tetibe teringat popia Mazli apesal aku lupa nak jamah ha padahal aku mmg teringin nak makan sebelum tu..).
Sesudah azan pun kami masih makan bertiga ; Aku, mr.S & Mazli...
Sambil makan Mazli jadik GPS navigator pada orang-orang yang sesat tu..
Motif berada di LDP sedangkan rumah di Jalan Ipoh? Kakakkaaka..
Sudahnya Mazli suruh jer dieorg tu benti kat mana2 & dia pegi amek..
Sesat sampai di Sri Damansara kekdahnye salah masuk simpang...
Harus drebar pening2 lalat yek..Kekeke..Sampai2 jer..cehh lu masih sama la bro! Tak berubah macam 8-9 tahun lepas..2-2 masih maintain..Cayalah!
Lama dinasour kan aku tak jumpe diaoerg..Sorang lepas habis SPM tak jumpe..Sorang lepas habis Form 6..Dinasour betul..
Sedap benor menyembang bergelak bagai (harus la yang keruh di buang yang jernih di ambik kan!! Baekk punyer sms Mazli lepas reunion tu kat aku!) Sedor2 dah dekat pukul 10 beb! Tu pun sebab deorg nk g survey rumah sewa..Fuh lepas ni bertambah weh komuniti Damansara..Bagus!
Nothing much that i can say.Sangat bermakna mini reunion ini bagi aku.
Whatever it is..Credit to Mazli. Sebab dia dah berjaya menjernihkan keadaan.
Thanks bro.Now i know what is the meaning of our Batch Tagline"Rapatkan Kembali Hubungan Yang Jauh Terpisah"..
Somebody tu pun dah cakap yang dia betul tak tahu ape2 & and aku pun tak tahu ape2 since ni angkara 1 pihak yang dia dah pun berpatah arang..
Sampai gitu sekali ko berpatah arang dengan dia pihak pencari gaduh tu..
Dia siap cakap ade lagi insiden yang sama jadi lepas insiden pertama tu yang membabitkan aku tu..
Dasat sungguh si pencari gaduh..Kenapa aku di babitkan sampai aku hilang kawan dari kecik!!!! Sedih sungguh aku..At this time aku teringat kenangan aku makan nasik lemak 3posen makcik kantin sekolah rendah kat bawah pokok kelapa time rehat dengan kawan kecik aku tuh..
Sambil dia melaser yang cekodok bawang member sorang ni bau sabun Fab..kekeke..Oh my God really miss the time..
Aku lega dan gembira..Lega kenapa? Gembira kenapa?
Sekurang2nya aku dah clear dan faham dengan satu pihak. Baru aku betul2 faham.
Aku gembira sebab sesi berbaik ni berlaku dalam bulan yang mulia Ramadhan..
Dan aku masih menunggu masa yang sesuai untuk sesi clearkan dengan pihak ni punya gefren plak..Sumpah jauh di sudut hati aku aku betul2 rindu dia.Kawan lama aku.Dari kecik.
Banyak sungguh kenangan kami. Kerana dia gila juge seperti aku dan my BFF.
Kenapa sebab pihak ke 3 yang poyo aku hilang kawan lama aku?????:(


☻Deris, Faizal Helmi (Faiz), Faiz's Fiancee, Mazli, Me and My Fiancee☻™


4 comments:

sukahati said...

whoaaa....ader sesi berbuka pose gak ngan budak skool dulu yerk

Sal Abdul Rahman said...

haruss kah ader sesi berbuka tanpa mak.. nyahhh??? siapa kah yg dimaksudkan ittew??!!~ naper mak camm blurr ngan citer ko nihs? or mmg mak yg dh lopaa ingatans??~

Najashukor said...

sue >> tak plan pun saja suka2 secara tak rasmi

yah>> kamu banyak makan semut ke? ko mesti ingat punyer aku dah "potong kek" dgn sape?

Sal Abdul Rahman said...

mmg sesungguh nyerr mak byk makan semot nokkk!!!~ wakakakaka~