Saturday, July 12, 2008

Hari Terakhir..

Semalam last day aku dengan shipping co. as i got another offer from one of the big organization in automotive industry. Gila kan aku baru jer 2 3 minggu kerja situ pastu benti..As i said earlier lah dalam entry yang lepas pasal politik yang busuk tu..Aku tak leh go on lagi dah!

Ade sebab jugak aku tinggalkan shipping co ni..bukan sebab tekanan kerja itu semua aku rasa aku bleh belajar dari mula dan boleh handle..orang lain pun mula dari tak tahu ape2 jugak kan..tapi tanpa 1 teamwork yang bagus susah untuk aku success dalam kerjaya aku kat situ. Mungin diaorg sangat dengki dengan aku sebab position aku ni dia baru bukak and aku lah perasmi nya sebab benefit nye sangat lah banyak.Mungkin dieorg fikir aku nih baru dan kosong dan kenapa bukan dieorg yang naik post aku tu..Well..

Even Boss aku tersangat sangat lah baik orangnya and betapa sentap nye muka dia masa aku cakap aku dah accept another offer tu and aku tak boleh bertahan lagi kat situ and aku pun bagi surat untuk tender resign..dia sangat frust sebab dia rasa position aku sangat penting untuk membantu dia dan sangat lah dia bengang ke atas faktor2 yang buat aku surrender tu..dan dia kata position tu terpaksa di mansuhkan selama2 dan dia back to quarter 1.Sedih siot..Even patut aku tender 1 week tapi di sebabkan dia sangat berbudi pekerti orang nya aku extend resignation aku till 2 weeks. Tolong dia ape yang patut..Itu makna nye orang berbudi kita berbahasa ye dak..Aku doakan semoga dia lebih suksess dan rezeki dia bertambah murah..Dia pun 1st day aku masuk dia dah bawak g lunch dengan staff2 lain dan semalam pun hari terakhir lagi dia bawak ramai siap tolong bayar untuk meja sebelah lagik..:p

So by next Monday aku dah berada di tempat lain..harap2 kali ni takde dugaan yang berbaur emosi lagi dah. Harap2 aku boleh lama dan selesa di situ..

Selamat Tinggal UTB dan Selamat Datang MMM..

2 comments:

shahril aley said...

selamat memulakan kerjaya baru

Najashukor said...

terima kasih..doakan aku tabah mengharungi kerjaya baru ni ye..ini super duper susah wey..nak tcabut otak aku hari ni..haha