Tuesday, May 13, 2008

Jalan Jalan di Putrajaya + Kajang

Masjid Putrajaya

View dari atas jambatan

Nak naik bot ni..tapi tak berkesempatan

Jambatan

Ramai betul manusia hari tu..Padahal hari Ahad..oit tak reti2 ke esok korang kene keje!

Masjid dari dekat..
Ni bangunan ape tatau..:p

Starter

Air yang vasss rasanya

Banyak ke sikit nih? Haha..Obes obes obes..Almost 40's okeh!

Side order..

Penyelamat donia..tukang habiskan semua menu:p

Itu dah tak bleh blah dah...FULL giler! Alhamdullilah
tapi kuah dia at that time ada kureng sket ar compare to last time visit nyer..
This time kaler kuah agak kureng and rasa pun kureng sket..

Total paid..

Lepas keje hari Ahad tu saja mencuri masa pegi dating..takde ler jauh mana pegi area Putrajaya and Kajang jer..actually tujuan pegi ni nak snapy2 gambar..malangnyer akibat kecuaian aku..sekalik battery lupa charge daaa..bengang nye!! Hasil nye NAN ADO! baru snap 2 3 keping dah suruh tukar battery pack..tak bley jadik macam ni..harus merembat seketul lagik battery baru buat spare..tapi battery Canon ni seketul memang tahan lama lah..tak macam battery Sony
4 5 jam jer dah tamat riwayat..Dah la gambar berdua tu tak sempat amek..Aku suruh satu budak pompuan amek kan gambar..bape lama dia terbelek2 nak tekan camera pastu senyum2 control cun depan budak2 lelaki yang tgh duduk2 kat situ malu2 nak snap gambor aku..akibatnye jugak NAN ADO gambar berdua..chessss!
Lepas dari tu..ingat nak benti kat Dataran..mak aii..ramai nye umat..ade pameran JKJR..parking pun mcm full jer..so decide untuk makan kat Kajang jer..mana lagi kalo tak Satay Kajang..Alang2 dah sampai kan..tu pun 2 kali pusing gak sebab parking NAN ADO jugaks.
So lepas mengoder bagai..makan dengan penuh jaya nya..Servis dia agak kureng lah.Dengan department (wah department) tukang basuh pinggan memekak potong betul selera aku nak makan. Apo yang ko marah2 tu ha hempas2 pinggan mangkuk bagai!! Hello there Samuri's mgmt team look up this matter! Benda2 macam ni kasik spoilt lah lu punya bisnes! Takkan tension basuh pinggan kot..habis tu apesal ko tak nak jadik Engineer ke Doktor ke??.. Pastu order pun 2 3 kali panggil baru nak betul.
Akhirnye kembalian ke rumah around 9ish kot..Ingat kan nak khatam buku yang dah seminggu tak khatam2 lagi..ngape lah susah benor nak habis ni..Sudahnya membuta lah sampai keesokan paginya..

2 comments:

Suri said...

reading your posts kan make me feels like im reading someone's diary. :) hehe keep it coming.. i love checking on people's blog and make new frens too :)

Najashukor said...

Thanks dear Suri..
Pls come and visit again..Nothing much to share in my blog..just my regular day to day activities..Enjoy ur day!