Saturday, November 9, 2013

Taman Dalam Bandar

Sabtu tiba lagi
Sabtu biasa, bukan luar biasa
Terms "Biasa" untuk kami tu bermaksud -

  • Kerja halfday
  • Masuk kerja pasti lebih dari pukul 9am
  • Pakai selipar jepun kalau boleh nak pakai baju tidur terus
  • Masuk office makan breakfast sampai pukul 10
  • Tengok youtube, baca blog, main game tetris sampai habis nyawa kat FB
  • Pastu kemas2 meja sikit
  • Pukul 1 cabut fetch anak kat nursery
  • Encik suami tiada pergi kelas jam 11 malam baru ada di rumah
  • Masa kerja ni kepala mula berfikir nak ke mana bawak anak jalan petang nanti
OK bab nak bawak jalan ni, adalah crack juga kepala. Being Qhalyf kalau Sabtu aku suruh dia hadap je tv sambil main tablet dia sambil aku dengan aksi dugung membuta sampai ke lewat petang boleh mendatangkan kebosanan beliau lantas menseteresskan aku asyik kejut aku je kan. 

Selalunya petang Sabtu kalau paling malas aku bawak dia turun 
  • Mandi di swimming pool rumah saja - Ini sudah bosan

Swimming pool + palyground (tak kelihatan dalam gambar) @ my rumah 
  • Main di playground tepi pool rumah - Juga sangat bosan dan limited
  • Pergi main playground dan bagi makan tortoise di Menjalara Park - Bosan
Bandar Menjalara Lake & Recreational Park 

  • Desa Park City - Tak berapa bosan tapi banyak dog auuwwf aauuuwwf maklom la tempat orka orka beriadah
Desa Park City Waterfront Park

Thinking of nak:-
  • Bawak dia pergi main layang layang terbang tinggi di Metropolitan Park - Persoalannya siapa nak terbangkan kite tu? Nak suruh aku berlari mau terbersalin pulak nanti, takkan nak suruh dia yang cinonet tu berlari...Hurmm


    • Nak bawak mandi sungai kecik di FRIM @ TTDI Park - Bersih ke? Hujan ke tidak petang nanti? 

    • Nak bawak pergi indoor playground Aeon Kepong ke? Hurmm boleh juga tapi parking sure hazab habis weekend kan

    • Nak bawak pergi Midvalley naik tren? - Arghh terbayang pulak tangga kat komuter Midvalley tu


    Arghhh ting tong ting tong dah lagi 1 jam nak balik ....Cepat mama decide...good luck to me..


    *** Disclaimer - All photos taken @ google search image. TQ! 

    3 comments:

    hanem manaf said...

    Hai, salam kenal . Jumpa ni masa blog walking and enjoy baca blog ni tapi masih x habis baca lagi...

    Daddy Ziyyad said...

    Hahahhahaa...

    Last2, semua option tak boleh...
    Mesti terus terbongkang depan TV aja...Lagi best kan..Jimat belanja, tak payah ngadap jem/anjing/bertawaf carik parking space....Inilah dilema kami juga lakibini when it comes to weekend...last2,on ekon sejuk...layan astro! makan2 atas sofa..hahahah..


    Tapi saya mmg teringin nakgi ke Desa Park City tu....

    » NAJA « said...

    ala tak best sangat Desa Park City tu doktor, tempat mmg eksklusif maybe tak kena dengan level saya kot