Wednesday, January 26, 2011

Yippie!

Yahoooo hari pil pink telah muncul, walau meragut kesengsaraan aku untuk duduk tido berdiri secara senang dan selesa tapi ia cukup melegakan hati ku yang gundah gulana lol :p

Bila hari pil pink muncul emosi memang tak terjangka kan. Rasa hangin je bila ada yang tak kena termasuk hangin kepada Encik Abu. Kesian juga dia tapi aku memang hangin juga. Aku yang perfectionist a.k.a kuat bebel ke atau dia yang "rajin" sangat?????

Dah la malas maw pikir..sejuk sikit hati bila pagi tadi hantar QRS ke sekolah dia kenal cikgu dia dan seperti biasa menjelir lidah senyum simpul dan cikgu kata sekarang tak maw tido atas rocker, dia ada kuda getah dia sendiri, dia ada playmat cikgu beli untuk dia sendiri, mandi dia mahu pegang shower pipe tu sendiri dan hanya Cikgu Wina sahaja yang boleh siapkan dia semua perkara. Cikgu lain..sorry..tak cun tak best wakakaka..(Habis la kalau cikgu wina cuti lama balik kampung)

Cuma itu la apesal malam2 masa tido QRS suka mengigau ye? Nangis2 sedih macam kena apa je. Apa yang jadi kat dia sebenarnya di siang hari ke mengigau biasa je? Adehhh mama yang jadi restless sangat..sian mama..Abu buat tak dengar   tak dengar sebab Abu suka tutup muka dengan selimut dan bantal :-(

7 comments:

Iszuanie Ilias said...

ahaks........ comelnyew cam hazrat kecik2 dulu yg cun jer nak x cun x heran.... wakkakkakaka hurm maybe leh baca ayat Qursi pastu sapu pada muka QRS masa dia tido malam.... insyaALLAH it will works... try la...

» NAJA « said...

tu la skrg mmg buat macam tu kat dia. Agaknya siang ligat sangat kan main kuda la main fish la apa la..

Iszuanie Ilias said...

hehehehhehehhe mana ko tau dia main kuda n fish tu ko ada ngintip kah????

Noorul said...

aja, biasalah tu. kaum bapa ni bab2 tu mmg kurang alert sikit. macam mana pun kita sebagai ibu jugakla yang kena give all up... hehehe tapi ada baiknya juga kalo boleh berbincang sama2 cara atasi masalah k...

» NAJA « said...
This comment has been removed by the author.
» NAJA « said...

Imma - Tu la kan..asam garam rumahtangga...bengang sedih gembira bahagia semua ada bercampur aduk..semua itu jalan kebahagian sebenarnya..macam jalan tar jugak..tak semua nya rata dan cantik kan..tapi akhirnya cantik atau tidak perjalanan kita tetap teruskan untuk sampai ke destinasi dengan jaya nya..


Manje - Tiap kali petang aku amek mesti dia tengah duduk atas kuda merah dia tu sambil tengok juntai2 fish dia tu dengan lekanya...kadang2 je dia tido..

» NAJA « said...
This comment has been removed by the author.