Saturday, December 18, 2010

Wanita Tunggal

Perghhhh terbaekk punya ini kali Sabtu. Satu satunya Sabtu aku kena kerja bulan December ni. Pulak tu sunyi giler ofis atas dan kilang di bawah ramai yang bercuti mencutikan diri. Tinggal aku wanita tunggal yang lain haprak tak nampak muka. Tak boleh jadi macam ni. Isnin aku juga harus mencutikan diri. Nak pegi Putrajaya lah bawak Q naik cruise ke..Jalan2 Alamanda ke...mana2 lah..(Marty lar kalo boss baca ni :p)

Sebelum aku nak request ke mana2 mesi suami aku hambat suh basuh baju stok 2 minggu tu..Baju2 kerja dia macam dah nak habis stok..Harus esok subuh subuh aku basuh baju dan packing semua baju2 tu bawak p IJN tempat kakak ipar ku untuk guna dryer di sana..Nak harap jemur di luar tangga rumah pukul 2 dah hujan lebat...Tak kering dan busuk lah baju semua. Tu belum masuk baju si comel kesayangan yang selang 2 hari kena basuh kalo tak tinggi macam Everest kekdahnya..Dia tu dari lepas keluar dari perut mana bulih basah2 sikit..mesi teriak nya ngalahkan apa je...dari kecik sampai la 6 bulan ni memang macam tu..Pagi tadi pun pukul 545 pagi (perghh Sabtu 545 guwe dah kena kerah bangun) dia tengah tido dia jerit jerit nangis..Rupanya2 ada 'barang' dalam lampin. Elok je siap salin dia sambung tido balik. Habis mama macam mana? Huwaaaaa.....

7 comments:

nizam_5282 said...

Kalau siti, baru je pakai 2-3 jam dah dibasuhnya baju aku. Tanya balik mana baju aku, dis kata ada kat tempat sidai. haih!!!

» NAJA « said...

aku sebab last week balik JB tu yang pasal 2 minggu punya stok uniform shukor tak berbasuh..nasib stok banyak..

Sal Abdul Rahman said...

mak skrang pon 3 ari skali basuh kain baju. kejap je dh bertambun..

» NAJA « said...

kejap kan nok..mak plak skrg lagi ade budak kecik baju2 buat masak smua tak leh pakai lama lepas masak humban laundry basket kang takut pedas pulak kene ke Q

Amy said...

geng bgn kul 5.45 gak ke?haaa...eloklah. meh jd jiran. sok sng g surau sesama smbil tarik kaki abah masing2...

» NAJA « said...

iye 530 ke atas before 7 sure akan bising je..aku letak kat playpen lagi la jerit..letak tepi aku bising pulak cakar2 muka aku dan apaknya..adehhhh

sok sng g surau sesama smbil tarik kaki abah masing2... >> part ni paling tak tahan hahahaha

» NAJA « said...

iye 530 ke atas before 7 sure akan bising je..aku letak kat playpen lagi la jerit..letak tepi aku bising pulak cakar2 muka aku dan apaknya..adehhhh

sok sng g surau sesama smbil tarik kaki abah masing2... >> part ni paling tak tahan hahahaha