Tuesday, August 3, 2010

Mari menyelam sambil minom air

Wah!
2nd day masuk kerja
Terasa kebengongan yang maha hebat
Terasa seperti pekerja baru yang biol nak telan satu persatu kerja dan arahan
Ini semua gara2 komputer aku meletop
So diaorg terpaksa setup semula format documents aku
Akibat back up documents yang tak terupdate
Diaorg terlebih rajin
Siap buat E- Filing menambah keje yg sedia banyak
Orang yang ganti tempat aku dah terbang seminggu ke Ausie
Lagi la kebengongan bertambah
Hati dok teringat cepat la pukul 530
Tak sempat 530 pukul 1 time makan pegi tengok baby
Baby tido masa tu
Bila aku datang sebelah mata dia tiba2 bukak dan buntang
Ohhhhhohoho aura mama ye! Wangi nye anak mama cikgu taruk perfume eh..
Cium baby puas puas terus kelam kabut pegi makan
Nasib nursery baby dekat dengan ofis
Harini decide tamau tengok baby
Kuatkan hati sebab hari2 tengok nanti orang kata tak percaya pulak
Kawan2 ofis semua kata aku kurus
Kurus celah mana aku pun tatau
Yelah dulu kembung sekarang dah kuncup ler


Sedih nya rasa
Masa dengan baby semakin kurang
Tak boleh belek2 setiap inci badan dan muka baby macam selalu
Jangan kata itu, nak bagi mandi baby hanya weekend sahaja
Cikgu kat nursery dah siap bagi mandi petang wangi2
Sampai rumah sudah pukul 6 lebih
Masak ape yang patut, buat keje ape yang patut
Salin lampin baby, tuam perut baby, sapu minyak kat baby
Baby pun dah bermata kuyu nak tidur akibat sedap kene tuam dan massage
Sesudah azan magrib je baby pun dah sampai sorga nya
Tak sempat nak main sangat dengan dia
Hmmmmmm
Saat ini terbayang alangkah indah menjadi surirumah yang berduit tiap bulan :-(

2 comments:

eyswanie said...

alalalalallaa cutenyer si Q... anyway it is a battle for mommies when it comes to leaving their children... btw u r a good mommy...

sukahati said...

i like (nak like cam kat fb tapi tak bleh :p)