Thursday, June 25, 2009

Aikkk kenapa?

Yeah!

Blog aku dah macam blog chef kann kan..

Tapi sila percaya bahawa aku memang tak pandai masak

Ala setakat basic sambal gulai kari (guley rempah orang Perak kata), gulai lemak, kurma tu celah gigi je lah..sape tak reti masak tu toksah jadi pompuan ar..

Ni yang nak masak gedebas gedebuk punya menu ni serious tak tahu

Bukan tak belajar dan bukan families aku tak pandai masak

Cuma aku mmg tak minat nak dok turun dapur

Dulu2 masa sekolah mak aku selalu je jerit2 ari minggu suh aku tolong mak pak aku masak

Tapi haruslah create beribu alasan aku kata keje sekolah banyak

Padahal aku main gunting2 kertas buat kad je masa tu:p

Compare dengan kakak aku dia pandai masak tapi dia malas nak masak

Aku rajin masak (sekarang ni) tapi tak pandai masak

Cam ne tu?
Palingggg tak suke turun dapur masak, cam part kupas kulit bawang tu aku rasa sangat ngantok nak tunggu bawang tu bersih dari kulit.

Lagi satu peel aku bab memasak ialah aku tak suke rasa masakan aku..dan juga merasa masakan orang lain..aku main hentam je taruh garam or gula..hasilnya?


Nasib la ada ok ok, kena tak ok sama ada kena darah tinggi atau kencing manis je :p
Bila la nak pegi kelas memasak ni kan..tak sabarnye...

4 comments:

taichee~@! said...

Harussss kena masak tok laki neh. Baru ghajin la gamaknye.

Aku pun kena begitu jugeyk. Sbb Modjo aku malas makan sbb malas masak wpun dia terer.

Adoyai.

Tapi aku masih malas selagi tak kawen. Muakakka

» NAJA « said...

Sila kumpul segala tenaga malas anda dan hayati lah ianya sepenuh jiwa raga selagi anak bergelar anak dara, kerana selepas itu anda terpaksa tinggalkan tenaga malas itu jauh2...huwawawawa

newlifenewbeginning said...

weh..kesimpulannye ko masak ke tak ayam gajus tu? ke main tempek je gambo? konpius ni hehe..

ur not d only one yg camtu la..ni la sebab2 nape aku tak reti masak..slalue ngeliat, kalo masuk dapur pon takat kupas bwg, tolong tumbuk..potong sayur, tu je ler haha.

tp bila dah kawin..haa kau bersilat! and yes, aku pon tak suka rasa..lantak la ape jadi lepas tu hik2

» NAJA « said...

Itu gambar resepi orang aku tempek kat sini buat inspirasi untuk aku MENCARI KEDAI DI MANA ADE JUAL MENU tu.Hahaha

ade aku cuba semalam..nanti aku tepek gambarnye. Tapi lari tune lah pulak masakan aku tu..Haha

Aku rasa suami kite kene bagi galakan lah (tak sedap pun kata sungguh sedap) haa baru motivate sikit aku nak masak hari2..