Wednesday, May 13, 2009

Dua Alam

Pengisian SPA8 yang tah ke berapa ribu kali..
Kenapa tah 2 3 menjak ni mood rasa teringin gils babs punye nak masuk gomen balik (Ye dulu di suatu ketika saya penah berkhidmat di bawah the Min.of Health) yang mana pengalaman nye sungguh santai dan menyeronokkan sehingga menjilat jari.
Setelah percubaan terakhir untuk PTD tahun bila tah buat aku malas dah..terasa buang masa..banyak keje lain aku boleh buat..so mcm give up di situ..
Sekarang dah dekat nak kawin ni mood bergomen datang kembali? Kenapa ye?
Faktor kerja skarang pun buat aku rasa betul2 teringin nak masuk gomen kembali terutama kementerian yang best best dan berkepentingan besar..Kerja sekarang ni yang aku work closely dengan satu dept. tu lagi menyentap2 kan keinginan..
Memang berbeza keadaan nya bila kerja di dua sektor ni, yang swasta dengan kaedah-tekanan-kerah-tenaga-jiwa-raga dan yang gomen pula dengan gaya mereka sendiri..
Di manakah kerjaya saya akan berpenghujung?

5 comments:

Dayu said...

closely keje ngan dept mana??
mine??
alah, mmg ada syiok nye join gomen naja
tp bila dgr u all dpt bonus berbulan2..rasa geram gak

abanglong said...

well.. kerja mana mana pun ada pro n kontra. dulu pernah keja kilang jepun for a few years..
kerja sendiri pun ada time best giler and ada time bosan tahap gaban..

:)

Anonymous said...

motif ade dilema nk masok gomen ke private??
u sendri tau mcm mane 2 2 style keje...1 yg jenis agresif..dan 1 lg yg jenis pasif.
ala...2 2 pown same je stress nye tp, kene pandai lah leverage ur own time lah.

newlifenewbeginning said...

aku ni siap bukak SPA's website again pg ni tp terus tutup coz pk wat d heck am i doing here..bape kali ko nak carik keja yg tak mendatangkan kebahagiaan utk ko, tak serik2 lagi ke..huhu terus aku tutup duh website tu..

tahla beb, ni pon baru je tutup jobstreet, saja filter vacancy yg minimum gaji 4k..mmg as expected sume position either team leader, tak pon manager..aih aku mana laaa ada experience camtu lagi wargh tensen!! camne nak carik keje lain niii

» NAJA « said...

Beb ko sama la mcm aku
Ape yang dah tersampuk kat badan aku ni pun tatau
Aku rasa background education ko pun cam aku jugak
Then style jump here and there aku terer sket ar kot dari ko, cuma ko nyer gaji berdentum sket dari aku
As i said before this yang aku dah penah alami zaman kejatuhan karier di sebabkan ketidaksabaran dan kegatalan rambang mata di kaburi gaji yang banyak dan sepatutnya aku serik dan aku patut bersyukur dan selesa di sini
tapi kenapa aku masih lagi mengisi borang SPA yang-cam-poyo-semua-nak-kena-isi tu??
Aku serik tapi aku masih tidak insaf? why oo why?

Aku paham ko beb..Aku tau..sesungguhnya a good pay doesnt mean kita bahagia bekerja di situ..