Monday, May 11, 2009

Hijau nan segar


Suka tgk benda yang fresh fresh
Suka yang boleh energized aura spirit n etc
So the decision is go for a lime green color plus earth green for the feature wall!
Tadi saja jalan2 actually dah bertahun dah nak masuk kedai wholesale bunga sebelah SSF SD tapi tak jugak masuk2..
Tetibe balik keje tadi cam boring sangat nak balik awal.
Best gile la kedai borong bunga ni! Kalau tau mcm ni punye best awal2 dah betunggu bertangga aku buat mcm kat SSF tu asal balik keje je mesti singgah sana.
Ini yang buat aku sayang lebih Sri Damansara/Kepong ni sepanjang hayat
Macam Astro jugak..Macam macam ado..tapi duit non ado katanya!!
Kedai tu ade macam2 jenis bunga yang aku bukan kaki bunga pun leh leleh je tengok bunga2 kat situ..Tulip kat situ ya ampunnnn lawa2 bangat tapi tak sempat nak snappy snappy akibat sentipp dengan akak sales girl tu

Aku :"Kak, tulip jenis ni kaler ijau tak de stok ke?"

Org tu: "Takde, kat situ situ je yang ade, kalo nak beli cepat sikit nak tutup ni pukul 6"

Aku : dalam hati.."Sentap! tak tahu customer service etiquette ke pompuan ni!!" Lama macam mana pun kena la tunggu nama pun customer, baru pukul 6 bukan pukul doblas pun!!

Terus potong mood nak beli bunga berbemban bemban.
Tapi sempat merembat green roses ngan apetah nama munge yang aku sgt adore untuk rumah hijau saya nanti :p

6 comments:

Anonymous said...

u nk ngintai2 bunga tuh kul 6pm cik kak oi...memang ar akak sales girl tu nk tutop kedai..
haros pown u sentip. bukan u sorg jeh yg nk balik, dia pown nk balik jgk dowh. dia masok keje kul 7am tau...

Dayu said...

tgh carik bunga gak ni
tp lebih kepada bunga tangan
bridal dh sediakan
tp tak nak..nak gak yg sendiri punya, untuk nikah...

*hiasan umah, masih tak pikir bunga2 ni..sibuk carik katil tilam je skrg

» NAJA « said...

ala boleh jer pegi situ beli bunga and ikat jadikan bungan tangan..

p/s: senang ke eh cara nak buat bunga tangan?

» NAJA « said...

ala boleh jer pegi situ beli bunga and ikat jadikan bungan tangan..

p/s: senang ke eh cara nak buat bunga tangan?

Ms.Silent said...

hmm..murah sgt ke SSF tu ek..? teringin gak ceq nak pergi..! he he he

» NAJA « said...

ishhh yang murah tu bukan SSF lah dear..
yang murah tu kedai borong bunga sebelah SSf tu..
kalo SSF tu murah i dah bawak dah tilam bantal i tido sana tak larat nak ulang alik :p