Monday, March 2, 2009

Kembali berBroadband bukan lagi berBerukband









Khas untuk orang yang SMS aku hari Sabtu tanya pasal ni (sori masa tu aku baru sampai umah dari pergi berjuang pastu aku letih sgt pastu aku lupa ape jadi dah) aku mmg pakai Celcom Broadband. Dah dekat setahun aku pakai. Dulu awal 2
bulan pertama dia jadi broadband, pastu 2 bulan kemudian dia jadik berukband! Kamu paham ke aku kata ape ni? Tak paham buat2 paham ke kamu nak aku citer details? Ok la aku cite...

Masa 2 bulan pertama line dia ok-so-so- lah tak lah macam streamyx kat opis yang percuma tu kan..pastu masuk bulan ketiga dia start main jahat dah.Jahat dowhhh gil babs punya jahat.Ko jgn tak tahu aku dengan Shahril Aley ni tengah2 malam buta bergayut mengumpat Celcom (kerana dia juga pengguna tipah tertipu) Hahahahaha...

So aku dulu kan penah keje dengan telco yang department untuk orang memanipulasikan duit telco tu kan..Aku comes out dengan report yang aku c.c to SKMM, Persatuan Pengguna Selangor & Wilayah (Nape 2?sebab aku tak sure aku ni mukim mana daa)Ape tah aku merepek meraban dalam surat tu and aku CLAIM REBATE!

Aku foward thru ordinary mail, email dan juga aku pegi gegar Menara Celcom. Muka sure la kena buat cruel habis habisan..aku aim aku nak tinggi2 suara sket kan..tapi cam kesian plak budak kat kaunter tu..Aku bebel tanpa henti je la sambil Shukor muka control kat sebelah :p (mesti dalam hati shukor aku ni buat malu kat dia jer :p)

So leter punya leter tanpa henti..Tap! Tap! bunyi stamping chop budak tu..sambil bangun dia kata "ok kite proceed dengan rebate" Yahoooooooo! Aku menang! (yang aku tulis macam novel ni buat mende ehh)..

Ok la pastu aku entitled la rebate untuk 6 bulan (ye! 6 bulan x RM68) mau tak rasa aku nak melompat sampai ke mercu Menara Celcom tu kan.Biar sikit nilai nye bagi orang lain tapi bernilai sangat bagi aku.Aku ingat aku dapat untuk 2 bulan yang bermalasah tu je tapi dah dia proceed 6 bulan gitu mau tak berkompang aku time tu..

Lepas tu macam2 la dieorg buat investigation..ye bukan dapat rebate sesaje ye..Aku ade bukti. aku dah print screen semua benda yang jahat-jahat dieorang buat, so memang bertalu2 surat datang kat aku explain itu ini. Lantak tu semua aku tak peduli sebab aku dah dpt free 6 bulan..

Kesimpulannya..Boleh nak pakai Celcom mmg bagus jugak sebab servis dia..Ape2hal kite kene rajin inform diaorg ape masalah kite..Kalo ko diam sampai sudah la ko dengan berukband ko tu..

9 comments:

nizam_5282 said...

Aku baru daftar la berokben. Katanya selasa baru diorg activate sim card Itu pun tunggu jela, kalau cepat lagi bagus... Aku daftar pakai USB stick rege RM399. Tiap2 bulan RM98. Jenis capaian 3.6 MBps. TUnggu jela aku buat entry nanti...

» NAJA « said...

Mazli...aku tau itu sungguh canggih..tp kamu ade buat coverage checking x before kamu subscribe?
Sebelum aku subscribe aku check dulu ternyata area kita hanya ada capaian 3g saje so pakej kite adalah rm68 saja..ko beli mcm mana canggih pun ko leh dpt speed mcm aku saje.

Kisah benar si Shahril teruja sampai amek pakej 98$ sudah nye surrender dan kena penalti RM500 untuk downgrade ke pakej aku..utk info ko dia di Gombak...apetah lagi ko yg dekat dengan aku..tp kalo ko dah check dia kata ko ade 4g takpelah...Tanya Shahril untuk kisah dia ok..

Lagi satu, kalo balik Tg, speed mmg macam sakai..paling tinggi ko leh dpt dalam 5kbps lah..itu kalo dari rumah aku lah kan..rumah aku kan dekat ngan bukit so taktahu taman ko macam mana..

Anonymous said...

lor yeke celcom broadband bermasalah??
i ingatkn maxis yg lebeh bermasalah...
untung la u yek...pakai percuma utk 6 mnths...
-momo-

» NAJA « said...

untung tu mmg untung..kalau tak gegar mcm tu dia mmg akan buat bodoww jer. i sampai beli simkad celcom sebab boleh call free customer service dia kan..

actually dia ade bgtau i ttg clause ttg broadband..u kalo guna lebih limit dalam sebulan mesti u akan dpt connection slow..to be fair to others ...katanya...masa subscribe tak de bagitau pun..benci

Dayu said...

wow!!!
rasa nak gak mengamuk kat maxis
sebab ada kalanya mmg dia mcm monyet
tp sbb kadang2
kita maintain sabar
cuba control..takmo ngamuk2
ekwan selalu pesan
dia kata jgn malukan dia, asyik nk ngamuk2 je kat org

nurul aziyana said...

wah dpt free 6 months?besh nyer..calcom ni mmg cmtu..mula2 pakai tampak ok tp hakikatnya lepas 2 3 bulan pkai mak ai lembap nk mampos..mmg berukband ar..konon la slogan celcom tu..hampesh..bukan broadband sajer ar..i pkai 1+5 ngn en tunang tp alih2 bil smapai 100++..ape kes tuh..tp bukan i yg g ngamuk, en tunang yg g ngamuk..muahahha..skang ni xpyh byr rm5 tu sbb die akan tolak dr 100 yg dibayar tu..kalo xreport mmg kaut untung ar celcom nih

amydala said...

Dlu aku pkai digi. tp skejap jaa ok. lps tu hmpeh...Skang ni aku pkai P1 w1max.Laju giler siang malam pagi petang...korang x mo try ker?

amydala said...
This comment has been removed by the author.
shahril aley said...

wah semangat entry ko ni cik aja
hahaha...
kena fight for ur rights
kalau tak dgn buat bodoh
maknanya korg bayar tanpe dpt ape2 la