Tuesday, December 23, 2008

Positive!

Aku sedar sekarang aku dah mula sikit rasa positif towards dis matter..
Ape yang terjadi mesti ade hikmah sebaik2 hikmah ye tak..
Aku akan tolong famili selagi terdaya dan buat masa ni akan aku korbankan segala cuti dan weken yang ade untuk balik tolong dieorg kat sana..
Semoga dengan usaha yang sikit ni dpt ringkan sket beban orang2 kat rumah tu.
Syukur sebab dapat Abah yang pandai dan mampu uruskan perihal rumah dari membasuh, memasak, mengemas dna jugak uruskan mak..
Tapi aku sedar tak boleh pull to the max segala kudrat Abah sebab dia pun tak berapa sihat..
Aku jugak perlu balance kan dengan kerja aku kat sini. Alhamdullilah boss baik2 belaka dan memahami situasi aku. Aku pun tak nak hilang kerja sebab sekarang mmg payah nak dpt kerja dan aku betul2 bahagia dengan kerja aku skrang..
Doa dan ikhtiar mengiringi segala perkara yang berlaku..Amin..

5 comments:

amydala said...

ja...tabahkan ati yer. aku phm apa ko rasa.doa byk2 bg mak ko cpt sihat. jgn bg dia mkn unhealthy fud mcm ikan masin, pekasam bagai...

sukahati said...

aku doakan mak ko sehat semula. Amin

» NAJA « said...

Thanks u ols..
Teringat dulu masa kecik2 zaman2 sekolah hepi jer tak ingat ape2..tapi now bile dah besar seribu satu perkara perlu di pikirkan..
Kite dah dewasa:P

amydala said...

yer...sok ko dah masuk new phase, ada hubby n anak lg mcm2 mnda nk kna pk...anak demam lah, prob maid/baby sitter...blalblalbla.

skang ni baru teringat bile dlu2 deme kata zaman skolah tu la yg paling besh...mmg btul kan ja? hepi je...enjoy je...

» NAJA « said...

Betul tu..tinggal kite kene bersedia dari awal..Belajar dari pengalaman orang lain..Oh aku sudah dewasa..