Friday, October 17, 2008

18th of Syawal

Salam Syawal...Salam semua...1st entry for the month! Gitew! Jangan salah kan aku sebab tak update sekian lama...nak salahkan pun salah kan 1% jer..lagi 99% salahkan celcom dan kaum kerabatnye! Jenuh la ko CS Celcom nak melayan panggilan beracun dari aku..Tudiah Ratu Gym dah bagi sedasss kat akak kan di shoutbox..
Uh lama sungguh aku tak update..Sekali update terus tukar url...Kenapa tukar? Tah la perubahan tu kadang kala tak semesti nye tak bagus kan...Semua untuk arah kebaikan semua pihak...Raya dah masuk hari ke 18..Raya tahun ni biasa2 jer..Puas gak la cuti lama..Harus bawak balik bekal kuih raya ke KL berkoyan2..muka pun naik berkoyan2 gak laa..
Balik kampunggg...OOOO balik kampungg....
Puasa ok jer tahun ni..Cuma puasa kali ni tak la excited sgt ngabiskan duit beli juadah bukan2..Jimat sket..Cuma aku dah raya awal sket kot dari korang..hehe..Malam nak raya tu 1st time hang out dengan all my siblings g Kinta City..Tak penah kiteorg keluar sekali 6 orang tau..Tapi ade la tambahan angkatan2 tentera yang wat aku jadi cam lipas kudung kat KC tu..Ribut gile di buatnyer! Umpama KC tu deme punye!!!

I lah yang paling kurus..


We come and conquer..


Hiruk Pikuk mengerjakan kuda tu..

Testing testing...and hasil nyer adalah seperti di atas..Boleh telan laa..

Raya ade beberapa peristiwa...Rutin raya sama jer macam tahun2 lepas.. Cuma this year Opah ade kat umah aku pagi raya sama macam tahun lepas.. Raya 1st macam biasa la umah aku mmg kene serbu dulu ngan adik bradik mak aku n sedara mara Opah dari Taiping..Sampai kul 11 malam pun ade datang nak beraya lagi..Adoi..Aku dah la tak bape sihat..Tapi kalo dah kata orang harapan rumah..harus la kene jugak turun dapur..Maklum la aku lagi rajin dari kamu WatiKerepek kan....Nayalah kat umah pun nak giler koser gak macam kat SMUK..haha...Erkk cam ne la raya tahun depan eh? Alamak tak nak pikir kang tak lalu makan..☺


Aku yang banyak berdosa wehh!! Mak aku salu jadik pelakon airmata yang paling dramatic..Abah cool jerkk!


Family potrait without Alongs' family..Merasa selftimer 10sec..hehe

With mak, abah n SIL


Brotherhood Nation..Poji, Faiz, Falan and Padot

Raya ke-2 balik kampung belah Abah kat Tapah..sempat g 2 umah je kekdahnyer sebab time tu macam orang dah time nak kuar tikar bantal bagai kan..Gigih nak beraya jugak kekdahnye..

Kampung @ Tapah



Rumah Tok Sedara @ Tapah..Tgk Cik Kwi buas sampai nak kene humban dalam tong air


Rumah ni nostalgia lah..Kecik2 dulu ade buaian bawah rumah tu syok..


Semua sibuk nak nyempitkan kete


Ligatnyer..

Raya ke-4 plak ade gath SMUK kat umah Sinaran Mentari merangkap jiran tetangga aku gak..Ramai gak yang datang termasuk Cikgu Sharifah yang melaser sehingga ke titisan terakhir..Keke nasib aku tak kene..Ape2pon dia tetap cikgu aku paling best sekalik..! Akak dengan Yah harus la di jemput 4jam awal..kata orang penting @ gile koser sejak azali ☺Yah..Ape yang patah terkehel tu??Aley pun sempat singgah sekejap gigih nak jumpe gak akak katanya bermaafan di hari raya..weh ko ade cakap maaf raya tak kat aku haaahuhuhhehehe...☺and lepas habis kul 6 petang gegas g Rapat Setia lak bestfren aku masa kat Sekolah Chulan bertunang..Gile kan datang rumah orang bertunang dah nak masuk magrib...Penunang (betui ke ade pkataan ni?) pun dah buang make up bagai pakai trek bottom jer..Sempat la jumpe Amri n Momo ex SRCian yang gigih menunggu aku sehingga selesai bergathering..Amri cam sentap jer.Penat kot.Ke putus cinta di hari raya? Mungkin ingat nak lama lepak ngan akak kot kan tapi tak kesampaian..Takpe la darling...next time k..Jgn sentap2..Momo hepi jer dia ni all the time.Merasa dia tunjuk gambar dia eksiden kerete 99% total lost..Tapi dia sihat walafiat..Nok Allah suruh ko insaf nok...Peluang kedua ni..Jangan nak nok nok lagi ye nonok..


Mazli's Creation



Friendship till the end


Siapaaaa itewwww....coobaa terrrrkam...


Sessi laser melaser..


Amri, Farah (Penunang), Me, and Momo..Chill Ya!

Raya ke-6 tak sampai 24jam aku balik KL Pakcik aku meninggal..Harus berunpaid leave bagai..Pagi2 tu masa kat ofis mak aku dah call bagitau condition dia..Aku pun macam dah tak sedap hati and dah siap2 keje aku susun baik2 sebab aku tau akan pasti akan bercuti esok..Tengok2 betul..Petang pas balik keje baru nak start masak2 aku tgk henfon aku dah banyak miscall dari family member...Tidak syak lagi...
Alfatihah untuk arwah PakCik Nan aku..Pergi dah dia tinggalkan kiteorg semua...
Tekan minyak 130-140 satu jam lebih dah masuk Tambun..Merasa meredah kubur belakang sekolah SKTR tengah2 malam lagi sengah jam kul12..cos kebumi malam tu gak for a certain reason..Huh itu jam toksah cakap la akak dah macam assistant Uncle Seekers kekeke...Umpama selangkah ke alam misteri..Spotlight ke highbeam Blacky ke tak mampu nak hilangkan kecuakan akak..Tak baik kan aku rasa gini..Satu hari nanti aku akan mati jugak...Haaa korang cakap boleh la..Cherr korang ade masa tu tau takut..Nak nak kalo aku bawak Yah...kompem aku tutup mata sepanjang jalan..Time tu gak la mr.S nak bebel aku suh tepon bapak aku la ape la kot2 aku sesat ke salah masuk lorong ke..Sebab jalan tu kiri kanan semak gelap gulita macam tak de kesudahan and aku plak gatal mulut cakap kat dia bertahun dah aku tak penah masuk jalan ke kubur tu..Macam2 dia bebel kata nape takde signboard la ape la..Aishhh i tau u sebenarnyer takut kan...kan..kan..Kena lak nak kene park kete jauh dari tempatnye..itu jam akak jalan macam tak jejak tanah..Laju gile..mr.S lagi nak bebel2 suh aku suluh torch light kat tanah la ape la ade ke dia kata aku asyik suluh pokok ngan langit jer..Tah2 benor nyer dia pun cuak kan...kan..kan.. Hmmm...sedih..Pakcik aku dah pegi..Salu dia la boleh di harap jaga Opah aku yang tgh sakit tu..Thanks Aley for your call masa tengah Tahlil tengahari tu...Terima Kasih kat buletin board ofis ko tu ye! Sepantas kilat HR Dept tu update ye..Kem salam kat tukang update tu..

Gitu lah cerita raya akak...Akak tau korang semua tercari2 akak di Portal kan..Apesal portal tu sunyi semacam jer ha..Salu burung hantu kat Bukit Aman tu ade jer bertenggek malam2.Aku plak jenis malam baru muncul..Kenapa dan kenapa dan kenapa...di samping internet cam haremm..balik keje sumpah penat sgt tak larat nak usung notebook ke any hotspot kan...so tido makan kuih raya dan tido dan makan kuih raya dan tido dan sebagainye jer la jawabnya...


p/s: Korang jangan lupa ammend URL aku ok!

3 comments:

Suri said...

ala, bestnyer ada gambar family and gam,bar balik kampung tu... kite takde kampung tapi ada family, tapi leh lak luper nak amik gambar the whole family... neway happy belated raya and maaf zahir dan batin yer...

N₪A₪M₪L said...

Selamat Hari Raya to u too..
ala itu pun secara tak formal lak amek gambar tu..amatur sgt..

Sal Abdul Rahman said...

nokkss.. nak lagi.. nak lagi gambo mak.. post la!!!!~