Friday, August 1, 2008

Hari Ini Hari Jumaat :-)

Yay! Rezeki datang lagi..Alhamdullilah..Syukran syukran..Semoga semua nya baik baik belaka..

2 3 hari ni panas betul..nak tido malam tak selesa sungguh..terik betul..nak nak area TTDI n BU yang penuh dengan construction yang sangat terik rasa nak terbakar kulit.2 3 hari ni asyik lalu area sana jer nak menempuh ke PJ or KL..Di kala panas2 terik ni kan makan dah tak bape nak kisah sangat..Yang penting air mesti di cari dulu..Salu di kala panas2 terik macam ni terbayang berbagai jenis air..Pada aku air manis melenting or bersusu aku kureng sket kalo tengah2 panas..Air kosong is the best lah nak nak Spritzer sejuk..perghhh...Air lain pun ok asal kan tak manis sangat..Just nice jer rasa..Baru la bleh hilang kan haus dan dahaga kan..Paling feveret fresh orange or lime..

Huhhh sedap nyer air asam boi n lime ni...Ni kat Shiok Cafe Kelana Jaya..Belakang Kelana Seafood..Nikmat sungguh minum sambil mengadap tasik!

Air2 macam ni pun layannnzz di kala panas terik TAPI jangan manis2!


Ni la benda yang aku buat hari2 sambil menambah bil letrik umah aku..:-)Meja komputer ade tapi itu untuk desktop aku yang lebih otai..

Dan malam ini aku sungguh bosan keseorangan. Nak g jalan2 di malam sabtu ngan mr.S pun tak leh..dia nak jadi pemancing ikan dan udang yang tegar..Konon..So aku tgh bosan ni mula la terbayang nak buat macam2. Tetibe aku cam rasa nak makan nasik lemak. Nasik lemak biasa jer. Hmm tapi mana ade jual ekk nasik lemak malam2 ni..kawasan aku ni mana la nak cari semua tu. Pastu aku mula la teringat sambal bilis mak aku yang cedapp sekalss..Pastu aku tetibe teringat kentang goreng kat cafe kolej aku dulu yang aku sangat peberet sekalss (kentang australia yang kulit bersih & nipis tu goreng garing2 tanpa buang kulit). Pastu mula la aku recall balik stok2 dapur aku n YESSS ade dan cukup.. Lets masak!

Tadaaaa..! Sambal bilis, kentang goreng garing campur telur dan bawang dan papedom goreng..Hikss :-)

Banyak ke aku masak? Ala simpan utk makan esok sekali..dok bujang kena la cut cost :-)

3 comments:

amydala said...

ghajinnya anak dara nih....kalo aku lg sanggup pi start keta bli kat mana2. hahaha.....syabas beta! musti Mr.S kenyang perut sukati pas kawen nnti...huhuhuuu

Najashukor said...

Aku tgh boring tu pasal aku meghajinkan diri nih..kalo tiba angin malas aku jgn harap!!

Sal Abdul Rahman said...

Damn how i miss to hv nasik lemak!!!! Tidaaaaaaaaakkkkkk!!!