Monday, May 20, 2013

Kerja Tergendala

Assalammualaikum saudara/ saudari,





Lately daku rasa letih betul, migrain on off right side kepala..banyak betul kerja di ofis dan rumah, kerja² jugak tapi tangan tak lepas dok wechat la whatsapp la, kalau kat ofis forum je dah 2 on, belum masuk chatting @ FB ke google² ke kan..kalau zaman study dulu semua menatang2 ni wujud...akibatnya cukup 1 semester, aku dah bungkus beg balik rumah mak...sampai rumah mak silap2 mak fire aku mcm ultraman fire raksaksa terus badan aku berkecai meletop musnah 1 bumi hahaha...


Daku seperti biasa ada je eksperimen non stop. To kill the time orang tua2 kata...ada masa dalam 1 year and half je lagi nak bereksperimen ni, Tapi kali ni bukan ekperimen masak (dah bosan nak kemas barangkali). Kali ni ada 2 kerja masih pending:-

  1. Kerja memfilling kan himpunan resepi² yang aku dah google, dah siap ber eksperimen masak or yg masih belum masak. Sangat banyak dan disepahkan oleh tuan punya bilik study...setakat ni cuma pakai ring besi tu je cilok encik student punya...skrg rasa dah tak boleh tampung lagi. So dah dapatkan file...so nak mendeko file tu cecantik, malang sekali bila di google nan hado hasil craft deco file..Google yang tak canggih ke aku yang salah google hahaha...kalau sapa dapat cari aku upah cream puff
  2. Nak buat shower cream sendiri. aahaaaaaaaa ni gegara Pinterest lah ni tak dok diam dah aku semua nya aku rakus nak tengok nak try..homputih sana semua cecanggih kan ..baik dari segi barang marang or dari segi kepala derang berpikir..Jadi eksperimen sabun still sikit kena masak, tapi kejap je...dah siap nanti berjaya atau tidak nanti aku tempek kat blog tau..
  3. Aku teringin nak menjahit...Tidaklah aku beria ria nak menjahit mengalahkan Hatta Dolmat hatta mahupun Sophie tukang jahit ku hahaha...takat jahit tangan seluar koyak tu aku reti tapi ni teringin nak jahit macam alas periuk la sarung bantal la eeeeee tak boleh tahan comeiii sgt...macam Noorul Imma rajin menjahit...ok so nak tanya mesin jahit mini yang comel tu boleh guna kapasiti nya sampai maksimum utk jahit apa ye..sesapa ada info bgtau tau.

Ok dah  sekian kemerepekan saya, wassalam.










3 comments:

Noorul said...

wah.. terharunya ada nama kita dlm blog ni.. hehehe... mesin jahir kecil tu OK.. sangat2 mudah dan praktikal... so far dah repair baju2 yang koyak... jahit sarung bantal, n jahit langsir... ok la.. cuma kalo utk heavy usage tu memang strugle sikit la... tapi berbaloi la kalo nak start cuba menjahit... harga pun berpatutan... saya sokong niat aja nak mula menjinak2kan diri dlm dunia jahitan.. hehehe ^__^

» NAJA « said...

Imma...since Qhalyf ni suka bantal cecomel and ada bantal busuk...n dia tidur nak bantal yg bersarung karton...rasa lagi termotivasi

Noorul said...

aja, bagi saiz bantal dia n alamat... nnt imma buat satu sarung bantal untuk qhalyf... as a present :)